-

Balkanrock preporuka – Koncertna sezona počinje!

balkanrock preporuka septembar 2019

Napokon se vraćamo koncertima posle brda festivala uz koje smo proveli letnje dane. Ovog puta donosimo vam četiri izvođača koja će nastupiti u periodu između 14. i 22. septembra. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

E-Play Arsenal Fest Kragujevac

4. E-Play / 14. septembar / Beograd

E-Play je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Sastav E-play iza sebe ima pet studijskih albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stage-a na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za “Dan muzike”, pa do koncerta u Bolonji povodom “Dana Beograda”), učestvovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma Munje, kompilacija posvecena Milanu Mladenoviću…). Muzika ovog benda nalazi se u filmovima: Munje, Potraga za srećkom, Zduhač znači avantura.

Bend E-play je krajem 2013. objavio album “Obični ljudi” sa koga su se ubrzo izdvojili hito-vi “Divan Dan”, “Hiljadu ljudi” i “Ljubica”. Tokom proteklih godine pesma “Divan Dan” osvaja prvo mesto na mnogim domaćim listama, a u isto vreme dobija i “Megafon” nagradu za najbollji singl godine. Iako ima preko 3 miliona pregleda na youtube”Divan dan” spada u najomiljenije pesme kada je u pitanju koncertno izvođenje ovog sastava.

Saznaj više klikom ovde.

Mort Ferragosto JAM

3. M.O.R.T. / 19. septembar / Zagreb

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues band iz Sinja, žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji kroz bezumno životarenje još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine srećno se spotiču o bubnjara Milu i snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u leto 2013. Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima od kojih se ističe pobeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mesto na WHF-u 2013.

U julu 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike i epitet “albuma godine” na svim muzičkim portalima. 2015. godine bend je nominovan za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Krajem 2015. snimaju novi album ˝Tužna kocka˝ koji je objavljen 2016. te ponovno oduševio kritiku i publiku i nominiran za nagradu Porin u kategoriji albuma rock muzike.

U 2019. su izbacili dva singla na engleskom jeziku najavli album Standing Runningman, kojeg su izbacili 5. septembra.

Saznajte više klikom ovde.

Delaney Davidson BAD MUSIC Boogaloo KC Grad Beograd

2. Delaney Davidson / 21. i 22. septembar / Kragujevac i Beograd

Putujući Trash Blues propovednik, lutajući izaslanik istočnoevropske ciganske muzike i dostojanstveni izvođač pogrebnih folk pesama, Dilejni Dejvidson, nastupiće u nedelju, 22. septembra u Kulturnom centru Grad od 21:00.

Ovaj novozelandski gospodin i probisvet poseduje jedan od najzanimljivijih vokala u modernoj rok muzici. Vokal koji ćete momentalno prepoznati, ako ga čujete pre toga. Ne samo što je jedinstven i sugestivan, već je istovremeno mračan i melanholičan, a na momente takav da ledi krv u žilama. Bowie + Murphy + Brel na nekonvencionalni i iščašeni kantri način koji Dilejni skladno meša sa drugim, mahom evropskim stilovima.

Muzička karijera Dilejnija Dejvidsona započinje 2002. sa kultnim švajcarskim bendom The Dead Brothers sa kojima je snimio dva albuma (Flamend Herz 2004. i Wunderkammer 2006. oba za Voodoo Rhythm Records) i svirao sve turneje u tom periodu. 2007. objavljuje prvi solo album Rough Diamond, 2008. drugi, Ghost Songs, a 2010. The Port Of Amsterdam i Self Decapitation. Iste godine pobeđuje na takmičenju za tužnu pesmu u Berlinu, a 2011. u vrlo oštroj konkurenciji pobeđuje na takmičenju One-Man bendova u Cirihu. Takođe, 2011, izlazi mu i peti solo album Bad Luck Man (Voodoo Rhythm) posle kojeg njegova solo karijera kreće ozbiljno uzbrdo.

Saznajte više klikom ovde.

Mgla

1. Mgła / 18. septembar / Beograd

Mgła su jedni od najjačih predstavnika novije generacije black metal bendova koji su za dosta kratko vreme svoje ime ozbiljno pozicionirali na svetskoj sceni. Bez mnogo buke i bez velikih marketinških trikova, bend je zahvaljujući samo i isključivo svom tvrdokornom underground zvuku izgradio status jednog od najtraženijih imena na sceni i neizbežna su pojava na svim relevantnim festivalima kao i klubska atrakcija.

Specijalni gosti na koncertu biće black metal bendovi Martwa Aura kao i Dagorath. Oba benda dolaze takođe iz Poljske i deo su tamošnje underground scene.

Saznaj više klikom ovde.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo