-

NaslovnaIzdvajamoBalkanrock preporuka: Izdvojili smo najzanimljivije događaje za narednih 14 dana...

Balkanrock preporuka: Izdvojili smo najzanimljivije događaje za narednih 14 dana

U periodu od 12. do 24. marta nas čeka mnoštvo dobrih koncerata od Zagreba, preko Beograda, pa sve do Niša i Skoplja. Balkanrock je za vas izabrao pet zanimljivih dešavanja od preko 40 koji nas očekuju u naredne dve sedmice. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

1. Riverside i Lesoir / 13.03. / Beograd

Čuveni poljski prog rock bend RIVERSIDE u sredu 13. marta 2019. održaće veliki koncert u Domu omladine Beograda, u organizaciji MH Concerts i Serbian Hellbangers, a holandski sastav Lesoir nastupiće kao specijalni gosti.

Saznajte više klikom ovde.

John Paul Keith

2. John Paul Keith / 17.03. / Beograd

Zbog naočara, gitare i kristalno čistog glasa zvali su ga novi Buddy Holly. Koliko god laskavo bilo poređenje sa rokenrol legendom, JPK danas je prepoznat kao talentovani autor perfektnog glasa i savršenog gitarskog umeća. Naizgled sasvim običan štreber sa južnjačkim akcentom, kada se popne na binu, opaše telekastera i odvrne potenciometar na Fender Twinu John Paul Keith se pretvara u Mr. Hydea, a prvih nekoliko redova pada pokošeno frenetičnim gitarskim rafalima nalik na one kakve je ispaljivao Wilko Johnson!

Saznajte više klikom ovde.

3.Pestilence & Bleeding gods / 18.03. / Zagreb

Veterani death thrash metal scene, Pestilence, nastupiće 18. marta u Zagrebu. Pored njih publika će moći da čuje i specijalne goste, Bleeding gods. Nastali 2012 kada je gitarista Ramon Ploeg otišao iz benda Houwister, iza sebe imaju demo i dva albuma. Na turneji predstavljaju Dodekathlon koji je izašao ni manje ni više nego za Nuclear Blast.

Saznajte više klikom ovde.

Solstafir Dom omladine Beograda

4. Solstafir / 22.03. / Novi Sad

Islandski bend Solstafir nastupiće 22. marta u MKC Petefi Šandor u Novom Sadu, umesto kako je ranije najavljeno na Novosadskom sajmu.

“Pošto je bend za ovu priliku spremio specijalni set koji uključuje i gostovanje klasičnih akustičnih instrumenata, koncert će biti održan u unikatnom prostoru MKC Petefi Šandor koji odiše retro duhom koji perfektno odgovara ovoj post rock atrakciji”, objasnili su organizatori i dodali da već kupljene ulaznice važe i za novu lokaciju, odnosno ne moraju da se menjaju, dok će štampane ulaznice ostati sa podacima od prethodne lokacije do održavanja koncerta.

Saznajte više klikom ovde.

5. Kontakt konferencija / 20.03. – 23.03. / Beograd

Kontakt, čije treće izadanje očekujemo u Beogradu od 20-23. marta 2019. najavljuje bogat i raznovrstan muzički program. Gde će nastupiti M.O.R.T., Jon Spencer, FIT, Partibrejkers, Urban, Eyesburn i mnogi drugi.

Saznajte više klikom ovde.