-

NaslovnaVestiNajave koncerataBalkanrock preporuka: Festivali stižu i u manje gradove!

Balkanrock preporuka: Festivali stižu i u manje gradove!

Balkanrock Preporuka - jul

U periodu od 16. do 25. jula nas čeka mnoštvo dobrih koncerata od Zagreba, preko Beograda, pa sve do Niša i Skoplja. Balkanrock je za vas izabrao pet zanimljivih dešavanja od preko 40 koji nas očekuju u naredne dve sedmice. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

The Underground Youth wallpaper photo image concert live

5. Pančevo Wrong Fest / 19. – 21. jul / Pančevo

Grad Pančevo će biti domaćin jednog od neobičnijih i drugačijih festivala od ustaljene forme. Wrong Fest je događaj koji će se održati 19. i 20. jula na tri festivalske bine širom grada.

Festival će ugostiti niz potpuno žanrovski različitih bendova, a učešće su potvrdili Dog Eat Dog, Hed PE, Dope D.O.D., God Is An Astronaut, Iskaz, Ritam Nereda,The Underground Youth, Rolo Tomassi, The Black Swells i Tús Nua. Specijalni performans izvšće EYOT. Festival će po prvi put biti održan u Pančevu a do sada je kroz šest izdanja održavan u Bugarskoj.

Saznaj više klikom ovde.

Lee Ranaldo photo image wallapaper

4. Sea Rock / 20. jul / Kotor

Organizatori kotorskog Sea Rock festivala najavili su izvođače koji će ovog leta nastupati na crnogorskom primorju, a to su Lee Ranaldo, Howe Gelb i M Ward i Klinika Denisa Kataneca.

Saznajte više klikom ovde.

Shilpa Ray

3. Shilpa Ray / 23.,24. i 25. jul /Ljubljana, Novi Sad i Beograd

Američka kantautorka čiji se muzički stil može opisati kao bluz pank na koji nije ostao imun ni veliki Nik Kejv (koji ju je poveo na evropsku turneju), Šilpa Rej (Shilpa Ray) održaće svoj premijerni koncert u Srbiji u četvrtak, 25. jula 2019. godine u Jazz kantini Lisabon (Kombank dvorana) u Beogradu sa početkom u 21 čas. Dva dana pre toga nastupiće u Ljubljani (23. jul) i Novom Sadu (24. jul).

Ljubljana – Saznaj više klikom ovde.

Novi Sad – Saznaj više klikom ovde.

Beograd – Saznaj više klikom ovde.

2.New York Ska – Jazz Ensemble / 16. jul / Beograd

U decembru su jedva stigli na koncert u Beograd! Bilo je ludo i brzo i kratko, ali toliko slatko da su New York Ska-Jazz Ensemble odlučili čim pre da se vrate, da ne bude da su svoju vernu brojnu beogradsku publiku ostavili uskraćenu za punokrvni show!

Saznaj više klikom ovde.

Hornsman Coyote Lee Scratch Perry & Mad Professor Beograd

1.Seasplash Festival / 18. – 21. jul / Šibenik

Na samom pragu punoletnosti, vreme je da Seasplash festival ode na svoje prvo samostalno putovanje. Prvi put u 17 godina festivala ovoletno izdanje seli se na jug, u predivnu Dalmaciju, tačnije na rt i plažu Martinska.

Smeštena direktno preko puta grada Šibenika, na jedinstvenom srimskom poluotoku i na samom ulazu u šibensku luku, Martinska će svojim privlačnim izgledom i lokacijom otvoriti novo poglavlje u istoriji festivala. Od 18. do 21. jula 2019. opuštanje uz sunce i more te najbolje od domaćeg i međunarodnog reggaea, duba, drum and bassa, junglea, ska i punka čeka vas u Martinskoj!

Saznajte više klikom ovde.