-

Balkanrock preporuka: 5 sjajnih događaja krajem marta i početkom aprila

U periodu od 26. marta do 7. aprila nas čeka mnoštvo dobrih koncerata od Zagreba, preko Beograda, pa sve do Niša i Skoplja. Balkanrock je za vas izabrao pet zanimljivih dešavanja od preko 40 koji nas očekuju u naredne dve sedmice. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

5. Septicflesh i Krisiun / 29.03. / Beograd

Grčki symphonic death metal bend Septicflesh nastao je u Atini pre 28 godina. Bend je do sada snimio ukupno 10 studijskih albuma od kojih je fenomenalni „Codex Omega“ objavljen prošle godine. Njihovi vršnjaci Krisiun oformljeni su iste godine u Brazilu i jedan su od najdugovečnijih death metal sastava u tom delu sveta. Bend sačinjavaju tri brata, Alex, Max i Moyses. No predstojećoj turneji Krisiun promoviše „Scourge of the Enthroned“ koji je objavljen septembra.

Saznajte više klikom ovde.

Fred Wesley4. Fred Wesley / 30.03. / Beograd

Čuveni trombonista se u 74. godini vraća u Beograd, u SubBeerni Centar, sa novim kretivnim poletom i novim projektom – u triju prikladno nazvanim „Generations“. Ovim projektom kojim obilazi svet, funk ikona Fred Wesley, vraća se svojim jazz korenima, ali samo u osnovi. Muzika koju izvode tri generacije vrsnih muzičara, iz tri različite zemlje, sa različitih strana sveta, otvara pogled ka budućnosti.

Saznajte više klikom ovde.

3. Vasil Hadžimanov, Bisera Veletanić, Gabi Novak i Matija Dedić / 31. 03. i 01.04 / Novi Sad

Retka prilika da vidimo dve generacije muzičara, iz dve porodice, na jednoj pozornici.
U ovim posebnom koncertu uživaćemo uz čuvene pesme Arsena i Matije Dedića, Zafira i Vasila Hadžimanova, Kornelija Kovača, Kemal Montena, Đorđa Novkovića i drugih velikana jugoslovenske muzičke scene.

Biće pravi doživljaj prisustvovati ovom koncertu za dva klavira i dva glasa- koncert na kojima ćemo se sresti sa muzikom, pesmama i ljudima koji će nas podsetiti na vreme u kojem su nastale večne,svevremenske pesme i melodije. One koje će prizvati dane istinske umetnosti. Poštovani i voljeni umetnici čiji aplauzi traju zauvek.

Saznajte više klikom ovde.

VLATKO STEFANOVSKI I MIROSLAV TADIĆ Kombank Dvorana Beograd

2. Vlatko Stefanovski – Guitar FEVER / 05.04. / Zagreb

Ako ste ipak kojim slučajem pomislili kako ste od Vlatka Stefanovskog već „čuli sve“, nastup uz Zagrebačku filharmoniju rezervisan za petak u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije dokazaće – upravo suprotno.

Hitovi poput „Bistra voda“, „Uči me majko“, „Čukni vo drvo“ ili „Jovano, Jovanke“ večne su pesme sa Vlatkovog repertoara. Ali čuti ih u novim aranžmanima sa Zagrebačkom filharmonijom pod vodstvom maestra Krešimira Batinića – e to je već nešto drugačije, što još sigurno niste čuli.

Saznajte više klikom ovde.

Image result for dan stuart music1. Dan Stuart i Don Antonio / 01.04- 04.04. / Zagreb, Beograd i Jagodina

Legendarni američki kantautor i lider famoznih Green on Red – Den Stjuart (Dan Stuart) – dolazi u Zagreb (01.04), Beograd (02.04) i Jagodinu (04.04). I ovoga puta sa njim će na bini biti Don Antonio, impresivni italijanski gitarista i producent i poslednjih godina ključni saradnik Alehandra Eskoveda.

Dena Stjuarta neko zna kao lidera Green on Red, grupe koja je blisko povezana sa Paisley Underground ekipom i početkom nečega što će se par decenija kasnije zvati “Amerikana”. Za druge on je čovek koji je sa Stivom Vinom objavio manifest gitarske esencije kao Danny & Dusty. Za treće Stjuart je cenjeni solo autor koji je uživo šaman koji pred vama pretvara vodu u burbon… Tokom karijere objavio je 13 studijskih albuma.

Više informacija možete saznati putem našeg kalendara.