Balkanrock preporuka: 100 džezera u Nišu vs. 50 izvođača u Orahovicu

Balkanrock preporuka presing goran bare majke soulfly nishville

U periodu od 1. do 11. avgusta nas čeka mnoštvo dobrih koncerata od Zagreba, preko Beograda, pa sve do Niša i Skoplja. Balkanrock je za vas izabrao pet zanimljivih dešavanja od preko 30 koji nas očekuju u naredne dve sedmice. U slučaju da nismo pogodili vaš izbor možete pogledati sva dešavanja na Balkanrock kalendaru.

4. Presing i Bullet for a Badman / 1. avgust / Beograd

Zajednički koncert grupa “Presing” i “Bullet for a Badman” u letnjem Dragstoru. Presing će 1. avgusta pretpremijerno predstaviti potpuno nove pesme sa svog sveže snimljenog 5. studijskog albuma, kao i uobičajenu retrospektivu najuzbudljivijih ostvarenja iz dosadašnje karijere. Njihova crossover avantura se nastavlja te u najnovijoj epizodi uspešno ulaze i u vode trip hopa, francuske šansone, nu jazza i kraut rocka.

Bullet For A Badman svira instrumentalnu muziku baziranu na fank, džez i afro ritmovima, u kombinaciji sa dinamičnim gitarskim zvukom i duvačkom brass sekcijom.
Grupa je napravila temelјe pod prvobitnim nazivom Metak za zlikovca i u tom izdanju objavila dva albuma, a posle male pauze i promene nekoliko članova, nastavlјa sa novim kreativnim ostvarenjima pod novim imenom.

Saznajte više klikom ovde.

3. Ferragosto JAM 12 / 1. – 5. avgusta / Orahovica

Najveći domaći festival s programom oblikovanim isključivo od izvođača s ovih prostora, Ferragosto JAM. Po prvi put aktivnosti su proširene u gradu Orahovicu, a najavljeni su i novi sadržaji koji će upotpuniti festivalsko iskustvo od 1. do 5. avgusta na Orahovačkom jezeru. Na najvećem broju bina u istoriji festivala, čak njih šest uz nekoliko festivalskih zona, rasporedi će se više od 50 izvođača što ovogodišnji Ferragosto čini najbogatijim dosad!

Saznajte više klikom ovde.

2. Soulfly / 4. avgust / Beograd

Posle četiri godine održavanja pivske oaze na Adi ciganliji, Beer Garden pravi korak dalje u izboru svojih izvođača i dovodi američku metal grupu Soulfly 4. avgusta. Grupa dolazi u Srbiju okviru svetske turneje kojom promovišu svoj album Ritual iz 2018. Ovaj album je nekoliko metal časopisa proglasilo za remek delo koje se vraća klasičnom prizvuku Sepulture.

Saznajte više klikom ovde.

1. Nišville Jazz Festival / 2.  – 11. avgusta / Beograd

Internacionalni niški jazz festival “Nišville 2019” održaće se od 2. do 11.avgusta 2019, a glavni festivalski program 8, 9, 10 i 11.avgusta 2019.godine na niškoj Tvrđavi. Sledeće izdanje Nišvila biće jubilarno, 25. po redu pod nazivom Nišville jazz festival, a pored bogatog muzičkog programa posetiocima će ponuditi i kvalitetan program u okviru narednog Nišville jazz teatarskog festivala, kao i mnoštvo dokumentarnih i igranih filmova sa muzičkom tematikom – Nišville Movie Summit 2019.

Saznajte više klikom ovde.