-

Balkan Metal Meeting sredinom marta u Tuzli

U regionu se pojavilo novo festivalsko ime, Balkan Metal Meeting, i svoje premijerno izdanje će imati u Bosni i Hercegovini. Radi se o dvodnevnoj manifestaciji koja će biti održana 10. 11. marta u klubu Palma Tuzli, a u okviru ta dva dana, brojna imena, kako iz regiona, tako i iz sveta, deliće binu i isporučivati publici kvalitetan metal zvuk.

Prvog dana će nastupiti pet bendova, a u pitanju su lokalni melodic death metalci XEPER, black metal sastav iz Bugarske Belgarath, hrvatska hardcore ekipa Bugarska Skupština, slovenački porn death metalci Vulvathrone, kao i mađarski hardcore bend Don Gatto. Drugog dana sviraće šest imena, među njima tri hrvatska sastava: još jedna melodic death ekipa, Mesmera, blackeri Black Cult, kao i thrash metalci Chains Of Suffering; pored njih, nastupaće i poljski groove metal sastav UDS (Underdamped System), finski sleaze thrasheri Tornado, kao i thrash mašinerija iz Beograda/Sarajeva, Bombarder.

Kao što se da primetiti, žanrovski će festival biti obojen brojnim podžanrovima metala, stoga će se nesumnjivo za svakog naći ponešto.

Početak programa tokom obe večeri je najavljen za 20 časova, cena dvodnevne ulaznice će iznositi 10 km, a jednodnevne 7 km.