Azil 5 obeležavaju 10 godina postojanja

azil5Bend Azil 5 održaće u petak 6. marta veliki koncert u novosadskom Studiju “M”.

Publika će imati priliku da čuju numere sa njihovog aktuelnog albuma “Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?” (Lampshade Media 2014.) kao i pesme koje su obeležile njihov desetogodišnji rad. Nastup će snimati Radio-Televizija Vojvodine, a uživo prenositi “O” radio.

„Azil 5“ od samog početka isključivo je stvarao autorsku muziku. Do sada je objavio 3 studijska albuma: „Strastan, go i bos“ (2008.), „Nema čoveka danima“ (2011.) i „Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?“ (2014.) kao i 2 albuma uživo „IzLiveNo u tišinu“ (2009.) i „Živi Azil“ (2013.). Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj teksta i ritma na balkanskom podneblju bez stega užih žanrovskih odrednica, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop i od skoro world music uticaja.

Tokom svoje desetogodišnje karijere stigli su da obiđu zemlju, region, ali i evropske prestonice kroz nekoliko stotina nastupa. Za svoja putovanja kažu da je Berlin na njih ostavio najjači utisak kulturnog šoka i da se rado vraćaju tamo. Azil 5 su Nenad Kojić, Vladimir Vojnović, Borko Basarić, Sava Nikić, i Dušan Kolarski.

Početak koncerta najavljen je za 20 časova, dok se ulaz neće naplaćivati.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=A10u4wvYWao&w=420&h=315]