-

Avet i Snogg u čast Chucka Shuldinera u Nišu

snogg
Snøgg, foto: Peshovski photography

Bendovi Avet (Srbija) i Snogg (Slovenija) održaće u sredu, 13. decembra u niškom klubu Black Stage zajednički koncert u čast jednog od najuticajnijih metal gitarista, Chuck Shuldinera.

Black doom sastav Avet po prvi put će se predstaviti niškoj publici. Bend je na putu realizacije prvog studijskog ostvarenja i njihov materijal moguće je čuti jedino na živim nastupima.

Eksperimentalni black metal dvojac iz Velenja, Snogg, koriste atmosferični skandinavski black kao podlogu za poigravanje sa svakovrsnim ekstremnim žanrovima upotrebom najrazličitijih efekata. Početkom godine objavili su svoj prvi EP „Snogg“ a nedavno je svetlost dana ugledao i EP „Quvitoq“ sa četiri numere.

Pre 15 godina, zbog posledica moždanog tumora, prerano sa ovog sveta otišao je Chuck Shuldiner, idejni tvorac, gitarista, pevač i tekstopisac grupe Death. Šuldiner je bio ne samo izuzetan gitarski virtuoz, već i inovator koji je u neslućenim pravcima pomerao granice najbrutalnijeg muzičkog žanra. Smatra se pionirom death metala, a kamen temeljac u tom smislu je album-prvenac „Scream bloody gore“ iz 1987. godine).

Početak koncerta zakazan je za 21 čas, a cena karte biće 200 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo