-

NaslovnaVestiNajave koncerataAutorsko veče Dimitrija Beljanskog u KC Labu

Autorsko veče Dimitrija Beljanskog u KC Labu

Dimitrije Beljanski, student druge godine kompozicije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Zorana Mulića, prirediće 19. marta autorsko veče u Kulturnom centru Lab (Novi Sad), sa početkom u 20.30h.

Tom prilikom publika će moći da čuje dela koja su nastajala u predhodne četiri godine. U pitanju je večinom klavirska muzika (klavirske minijature i klavirske svite). Na programu će se naći i jedno horsko delo, jedna solo pesma i kompozicija za solo klarinet.

Kompozicije će izvoditi njegove kolege, studenti muzičkog departmana Akademije Umetnosti.

“Nakon nekoliko uspešnih koncerata pod nazivom Izvuci Mene koje je organizovala Maša Babić, i samim tim probijanja klavirske muzike na standardni repertoar u KC Labu, došli smo na ideju da organizujemo autorsko veče studenata kompozicije, kako bi time približili savremenu serioznu muziku malo široj publici, koja nije sastavljena samo iz prijatelja i kolega studenata. Za svoj prvi autorski koncert, napravio sam odabir najuspelijih kompozicija, od kojih se neke izvode po prvi put. Moje kolege sa akademije su rado prihvatile poziv da učestvuju u koncertu, tako da ću samim tim imati priliku i da čujem kako moju muziku doživljavaju drugi izvođači”, rekao je Dimitrije Beljanski.

Ovim koncertom započinje se niz autoskih koncerata studenata kompozicije u KC Labu. Sledeći koncert se očekuje početkom maja, na kom će se predstaviti studentkinja četvrte godine kompozicije, Jovana Filipović.

Pored komponovanja klasične muzike, Dimitrije Beljanski je takođe frontmen benda Spunk, koji je nedavno objavio album prvenac pod nazivom “System Error”.