fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Atomsko sklonište u januaru u Beogradu

Atomsko sklonište u januaru u Beogradu

AtomskoSklonisteBeogradski Mikser House obeležiće Novu godinu po starom kalendaru nastupom legendi ex-Yu rock scene, grupom Atomsko sklonište. Uz njih će tog 13. januara nastupiti i energični i glasni rok bluz trio Texas Flood.

Atomsko sklonište je hrvatski rok sastav osnovan 1976. godine u Puli. U vreme kada su osnovani, u bivšoj Jugoslaviji nije postojalo mnogo bendova koji su mogli da se porede sa AS po jačini zvuka, ali su, pored toga, doneli i potpuno nov pristup svojim multimedijalnim projektom: tekstovima, scenskom pojavom, umetničkim fotografijama i celokupnom predstavljanju javnosti, a u početnoj fazi delovanja grupe uključeno je oko 20 saradnika iz različitih segmenata delovanja: slikarstvo, fotografija, dizajn, književnost, film. Tokom karijere, izdali su osam studijskih albuma i još deset live albuma, kompilacija i singlova.

Jedan od naših najboljih bluz gitarista, Nenad Mr Swagger Zlatanović osnovao je Texas Flood 2004. godine, sastav koji svoj zvuk temelji na uticajima Stivija Reja, Džimi Hendriksa i Led Cepelina. Nakon nekoliko izmena sastava, 2007. se ustanovljuju kao trio, a prvi CD, “Grinnin in Your Face”, izdaju 2009. godine. Texas Flood je do danas imao skoro 1000 nastupa, većinom u klubovima u Beogradu, Srbiji i regionu, ali su zabeležili i nekoliko nastupa na velikim bluz festivalima kao što su Blues Summit (CG), Mostar Blues Fest (BiH), Budapest Blues Festival, Gastoblues (HU), Moto Rock Fest (RO), Luxemburg Blues Festival, Rorschach Jazz Club (CH) itd, a takođe su svirali i kao predgrupa ZZ-Topu na njihovom beogradskom koncertu.

Karte su u prodaji na svim prodajnim mestima Gigs Tixa (Mikser House, Vulkan knjižare, Corner Shopovi), a cene su:

  • 700 dinara do 31. decembra
  • 900 dinara od 31. decembra
  • 1000 dinara na dan koncerta.