-

NaslovnaVestiNajave koncerataAtheist Rap specijalni gost 38. Majske gitarijade

Atheist Rap specijalni gost 38. Majske gitarijade

Atheist Rap Barutana BeogradSpecijalni gost 38. Majske gitarijade je bend Atheist Rap iz Novog Sada. Ona će se održati 2.maja na prostoru Moravske lagune u Ljubičevu kod Požarevca.

Pank-rok grupacija Atheist Rap je osnovana davne 1989. godine u Novom Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom “Maori i Crni Gonzales”(1993). Fanzinaškim i poluprivatnim kanalima album nalazi put i do slušalaca na prostorima u celom regionu koji tada koncertno nisu bili dostupni bendu, a pesma “Wartburg limuzina” ih “dovozi” na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana.

Pored Atheist Rap-a u revijalnom delu  nastupiće i prošlogodišnji pobednik 37. Majske gitarijade, bend Aleja Velikana iz Beograda. Muzika koju stvara ovaj bend se najkraće može opisati kao mešavina fanka i psihodeličnog roka, jednostavno nazvan BRZ.

Kao najveći dosadašnji uspeh benda izdvaja se pobeda na 52. Zaječarskoj Gitarijadi ali i pobeda na Majskoj gitarijadi u Požarevcu. Takođe su osvojili 2 od ukupno 4 nagrade u finalu Demo festa u klubu Fest u Zemunu.

Podsećamo da je gitarijada podeljena na takmičarski i revijalni deo. Konkurs za takmičarski deo otvoren je do 25. aprila. Program počinje od 11 časova. Ulaz je slobodan.