fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Asian Dub Foundation na Arsenal festu

Asian Dub Foundation na Arsenal festu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Asian Dub FoundationLegendarni britanski hiphop/dab/raga/pank bend Asian Dub Foundation nastupiće 25. juna na festivalu Arsenal 06 u Kragujevcu.

Posle već najavljenih alternativnih Skunk Anansie 23. juna i pankera Toy Dolls 24. juna, treći poznati izvođač Arsenal Festa je ADF – bend poznat po eksplozivnim nastupima i angažovnim pesmama kao “Flyover”, “Fortress Europe”, “Take Back the Power”, “Burning Fence”…

“Biće veoma glasno. I divlje. Posetioci festivala moraće da zaplešu. Jednostavno, nemaju nikakvog izbora. To sledi obavezno kad nas čuju”, poručuje ADF, koji nastupa na Main Stageu 25. juna, završne večeri kragujevačkog festivala.

Jedinstveni zvuk multikulturalnog benda iz Londona nastao je spojem militantnog repovanja preko čvrstih ritmova, dubokog basa, industrijal i pank gitara, uz sitar i semplove iz tradicionalne indijske muzike – ADF su danas poznati i priznati kao je dan od najuzbudljivijih svetski izvođača uživo.

Imena ostalih izvođača Arsenal Festa 06, koji nastupaju 23, 24. i 25. juna na tri bine, biće saopštena uskoro. Festivalski Main Stage smešten je u intrignantnom prostoru “Kneževog arsenala”, bivše fabrike municije iz 19. veka, obližnji Garden stage je u živopisnoj “Zastavinoj bašti”, dok je između njih Explosive Stage, smešten u rustičnoj zgradi “Čaurnice”, gde je snimana tv serija “Titanik – krv i čelik”.

Za Arsenal 06 u prodaji je komplet ulaznica za sva tri festivalska dana koji košta samo 1.500 dinara. Od 4. aprila poskupljuju kompleti, a u prodaju idu i ulaznice za pojedinačne dane. Prodaja ide preko mreže Eventim.