-

Artan Lili u Sremskoj Mitrovici

Artan Lili Zadužbina Milana Mladenovića Bitef Art Cafe Beograd fotografije galerija

Udruženje građana Art Front ove sezone nastavlja sa promotivnim aktivnostima svoje organizacije, ovog puta predstavljajući čuveni beogradski bend Artan Lili, 28. oktobra sa početkom u 21h u Domu Kulture, bivšem Filmu, današnjem Hrvatskom domu.

Ovaj koncert predstavlja poseban događaj za Art Front kao obeležavanje ulaska u jesenju sezonu kulturnog života u Sremskoj Mitrovici, istovremeno označavajući i proslavu desetogodišnjice postojanja benda Artan Lili.

Od objavljivanja njihovog prvog singla „Džoni“, u novembru 2012. godine, Artan Lili su nesumnjivo najčešće pominjani sastav kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Do sada su izdali dva albuma – Artan Lili i New Deal i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa u zemlji i regionu, pa gotovo da i ne postoji grad, klub ili festival na kome do sada nisu nastupili.

Najzanimljiviji je plasman pesme „Ako stanemo tu“, koja je odmah kao novitet zasela na prvo mesto liste Diskomera Studija B, što je pre njih, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal. Trenutno objavljuju singl-spotove sa trećeg albuma u saradnji sa kolegama sa scene. Singl „Rokenrol posle rokenrola“ je nastao u saradnji sa Zoranom Kostićem Canetom, frontmenom grupe Partibrejkers. Singl „Geler“ je nastao u saradnji sa legendarnim hip hoperom Ivanom Ivanovićem Juice-om.

Karte će od srede, 19. oktobra, biti moguće kupiti u pretprodaji u knjižari Buk Bar u Sremskoj Mitrovici po ceni od 500 dinara, kao i na vratima kluba u iznosu od 800 dinara.

Dalje novosti o aktivnostima Art Front možete pratiti na Fejsbuk i Instagram profilima udruženja.

Najnovije vesti

Izdvajamo