-

Arkona uskoro u Sofiji

Ruski pagan/folk metalci Arkona, nastupiće u susednoj Bugarskoj 10. februara u okviru evropske turneje koja će promovisati novi album Khram. Koncert će se održati u Sofiji, u klubu „Mixtape 5“, sa početkom od 19h (odnosno naših 18h zbog različitih vremenskih zona).

U toku ove turneje, nedelju dana ranije Rusi će posetiti i našu zemlju i održati koncert u Novom Sadu. Više informacija o koncertu kod nas možete pogledati ovde

Album snimljen za Napalm Records će biti pušten u prodaju 19.01.2017.

Khram se najavljuje kao nešto najbolje što je Arkona pripremila, kombinovanjem najboljih momenata iz dosadašnjeg stvalaštva, i novih instrumenata koji su dodatno začinili novi album.

Na Khramu će se naći sedam pesama, te intro i outro, a tracklista izgleda ovako: 1. Mantra (Intro), 2. Shtorm, 3. Tseluya zhizn’, 4. Rebionok bez imeni, 5. Khram, 6. V pogonie za beloj ten’yu, 7. V ladonyah bogov, 8. Volchitsa, 9. Mantra (Outro).

Domaćini koji će im se pridružiti na sceni su bugarski, folkcore bend Khanъ, koji kombinuje žestoke rifove sa elementima bugarske folk muzike. Bend postoji od 2009. godine, iza sebe ima EP „Правда” (2015) i full lenght album „Знамение” (2016) i važi za jedan od omiljenih domaćih bendova u Bugarskoj.

Ulaznice za ovaj koncert možete kupiti na internetu, preko ovog linka na sajtu eventim.bg, a ima ih u prodaji i širom zemlje – na OMV pumpama, u Poštama, Technopolis-u, na biletarnici Nacionalne palate kulture, u Palati kulture i sporta u Varni, i na blagajni ispred Opštine u Plovdivu. Cena karata je 30 bgn (odnosno oko 1800 din). U slučaju da kapaciteti kluba ne budu popunjeni prodajom karata do dana koncerta, biće dostupna i jedna manja serija karata za kupovinu na ulazu, a njihova cena će iznositi 35 bgn (oko 2100 din).

Najnovije vesti

Izdvajamo