fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Argo Vals i Liis Ring u Kragujevcu i Beogradu

Argo Vals i Liis Ring u Kragujevcu i Beogradu

argo-feat2Muzičari iz Estonije će ovog vikenda posetiti Srbiju. U pitanju je Argo Vals i Liis Ring koji će svoje koncerte održati u Beogradu (12. novembra) i Kragujevcu (13. novembra).

Argo Vals je kompozitor i gitarista, jedan od najperspektivnijih mladih predstavnika nove generacije muzičara iz Estonije. Na svojim samostalnim nastupima koristi električnu gitaru, bubanj mašinu, luper i pedale. Snima muziku uglavnom sam od 2006. godine, komponuje za nekoliko različitih grupa, kao i za brojne TV emisije, plesne predstave, pa čak i za zvanični prijem na godišnjici Estonije 2012. godine. Argo je debi albumTsihcier objavio u 2012. Bio je nominovan od “Estonian Music Avards 2013” , kao alternative / indie album godine.

Liis Ring je estonska umetnica sa sedištem u Geteborgu. Iako je tajno komponovala i snimala muziku od svoje 10. godine, njen solistički rad nije otkriven do kraja 2013. godine, kada su lokalni estonski indie i alternativ DJ-evi sa Eesti Pops i Kohviradio našli neke od demo snimaka na SoundCloudu i pustili ih u njihovoj radio emisiji.

Estonci će nastupiti u Beogradu u KC Gradu u četvrtak 12. novembra sa početkom od 21h. Cena karte je 300 dinara. Dan kasnije, gostuju u SKC Kragujevac.