-

Arch Enemy premijerno u Srbiji sredinom septembra

Melodic death metal giganti Arch Enemy konačno će gostovati u Srbiji. Koncert će biti održan 18. septembra Domu Omladine Beograda u organizaciji MH Concerts i Serbian Hellbangers.

Priča ovog benda dobro je poznata svima koji prate ovaj žanr – gitarista Michael Amott 1995. godine napušta legendarni Carcass i odmah sa svojim bratom Christopherom pokreće mašineriju danas poznatu pod imenom Arch Enemy. Nakon toga sve je išlo sigurnom putanjom u osvajanju svih svetskih tržišta, rasprodatim turnejama, stotinama hiljada prodatih nosača zvuka i apsolutne dominacije svetskom metal scenom sve do danas. Bend je objavio deset studijskih albuma, mnoštvo singlova kao i četiri živa albuma od kojih je najnoviji izašao nedavno pod nazivom „As The Stages Burn“ i trenutno ga promovišu. Odlično upakovan melodični death metal, začinjen dominantnim i harizmatičnim vokalom Alisse White-Gluz, koja je ušla u bend nakon povlačenja Angele Gossow, 18. septembra će zagrmeti našom prestonicom.

Specijalni gosti na koncertu biće groove-metal-core bend Jinjer iz Ukrajine koji je dobro poznat našoj publici. Ovaj četvorka vrlo brzo napreduje na međunarodnoj sceni, prošle godine bend je potpisao ugovor sa Napalm Records pod čijim okriljem su izdali poslednji studijski album King Of Everything“ i od tog momenta definitivno krenuli ozbiljnom uzlaznom putanjom.

Ulaznice za ovu manifestaciju se mogu naći u prodaji od 25. maja na prodajnim mestima Eventima, kao i u radnjama Felix i Mungos. Prvih 100 ulaznica moći će da se kupi po akcijskoj ceni od 2400 dinara. Pretprodajna cena karte biće 3000 dinara, dok će na dan koncerta cena biti 3500 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo