fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Apocalyptica izvodi "Plays Metallica By Four Cellos" u Zagrebu, Beogradu i Skopl...

Apocalyptica izvodi “Plays Metallica By Four Cellos” u Zagrebu, Beogradu i Skoplju

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

ApocalypticaFinska četvorka Apocalyptica izvest će svoj kultni album “Plays Metallica By Four Cellos” i druge klasike Metallice u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu u ponedjeljak, 3. travnja. U Beogradu nastupaju sutradan u Hali Sportova, a u Skoplju su 5. aprila, u VIP Areni Boris Trajkovski. Virtuozi na violončelima u Zagreb, Beograd i Skoplje dolaze u sklopu turneje koja prati 20 godina od objave slavnog izdanja.

U svibnju 1996 Apocalyptica se pojavila na sceni kultnim prvijencom “Plays Metallica By Four Cellos”, prodanim u milijunskim nakladama i izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinirala žestoku glazbu s klasikom. Ovoga ljeta na 20. obljetnicu tog epohalnog debija Apocalyptica je objavila prošireno novo izdanje spomenutog albuma, a početkom iduće godine kreću i na turneju. Na toj seriji nastupa band će izvoditi isključivo klasike Metallice, sve skladbe koje se nalaze na albumu kao i mnoge druge koje su s vremenom uvrstili u svoju set listu. Apocalyptica će u set listu uvrstiti i neke skladbe sa svježe objavljenog novog studijskog albuma Metallice.

Ulaznice za zagrebački koncert “Plays Metallica By Four Cellos” Apocalyptice u prodaju kreću u četvrtak, 8. prosinca, na svim prodajnim mjestima sustava Eventim, blagajni Lisinskog i u Ulaznice.hr sustavu. Cijene iznose 160, 190 i 220 kn, ovisno o sektoru dvorane.

Što se Beograda tiče, za parter treba izdvojiti 1.990,00 dinara, dok su tribine 2.500,00 dinara preko Eventim sistema.