fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Apocalyptica dolazi u Zagreb

Apocalyptica dolazi u Zagreb

ApocalypticaU ponedeljak, 20. januara u zagrebačkoj Tvornici kulture zakazan je koncert velike finske četvorke Apocalyptica.

Istinski muzički istraživači i inovatori, kultni kvartet violončela poslednju posetu Zagrebu odradili su u aprilu 2017. u sklopu turneje povodom 20 godina njihovog prekretničkog albuma “Plays Metallica By Four Cellos”.

“Album smo kreirali kao punokrvno umetničko delo, ne razmišljajući o singlovima, trajanju singlova ili nečem sličnom“ – priča osnivač grupe Eicca Toppinen – “izazovno je dobiti sve prave detalje i boje i još uvijek imati energiju pravog metal benda“. Album naziva “Cell-O” još uvek nema službeni datum izlaska, a Zagreb će biti jedan od prvih gradova u kojima će se uopšte čuti nova muzika.

Naime, Apocalyptica kreće na turneju 17. januara i to kao specijalni gosti na turneji grupe Sabaton, onda će skrenuti prema Tvornici kulture na prvi samostalan koncert. Biće to jedna od zaista retkih prilika da se igde u Evropi pogledaju na solo nastupu.

Ulaznice u prodaju kreću danas u 13:00 po ceni od 150 kuna koja je na snazi do 20. oktobra. Od 21. oktobra do 19. januara za ulaz je potrebno izdvojiti 170 kuna, a na dan koncerta 200 kuna.