fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Antitodor predgrupa bendu Šank?! u Tvornici kulture

Antitodor predgrupa bendu Šank?! u Tvornici kulture

Foto: Zlatko Gotovac
Foto: Zlatko Gotovac

Grupa Šank?! će 13. svibnja nastupiti u Velikom pogonu kultne Tvornice kulture u Zagrebu dok će Antitodor zagrijati atmosferu prije nego što Šank?! stupi na pozornicu.

Grupa Antitodor je nastala 1996. a osnivači su pjevač Zoran Todorović – Todor, bubnjar Aleksandar Bijažić i basist Kristian Bijažić – Picek. Odmah po osnutku grupa je snimila dva demo izdanja na kojima su se našle pjesme “Anarhija u mome gradu”, “Gubitnik”, “Više ne trebam te” i “Patike”.

Album prvijenac “Gubitnik” objavljen je 1999. a nakon toga su uslijedili brojni koncerti, promjene u postavi te drugi album “Ne bojim se” koji je izašao 2004. Među mnogobrojnim koncertima i festivalima treba izdvojiti nastupe Antitodora kao predgrupe velikanima punka poput britanskih G.B.H., Aurora iz Mađarske, američkim legendama Misfits a dijelili su pozornicu i sa bendom Anti Nowhere League i Toy Dolls. Godine 2010. uslijedio je i treći album “Punker” s 13 pjesama objavljenih u vlastitoj nakladi.

Nakon dvogodišnje kreativne i koncertne pauze, grupa Antitodor ponovno se vraća u novoj postavi koju čine pjevač Zoran Todorović – Todor, gitaristi Ivan Jović – Joca i Dino Krivičić, basist Dorian Matošević – Dodo te bubnjar Andrija Tomić. Trenutno su fokusirani na stvaranje i snimanje novih pjesama te izlazak novog albuma koji bi svjetlo dana trebao ugledati tijekom ove godine.

Šank!? je nastao u lipnju 2010. a u nepunih šest godina postojanja je diljem cijele regije postao poznato underground ime. Moćni i društveno angažirani tekstovi i energični nastupi čine ga jednim od najboljih live bendova u Hrvatskoj. Godine 2015. izašao je njihov četvrti album “Naša stvar”, a promocija je održana u Tvornici kulture na najvećem samostalnom koncertu. Album se našao među najboljim regionalnim albumima 2015. godine te je ponovo pokazao da je bend žestok, britak i beskompromisan.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 40 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna.