-

Anja Rupel posle dugo vremena ponovo u Beogradu

Zoran Predin i Lačni Franz će održati svoj akustični koncert pod nazivom “Akustični poljubac” u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u utorak, 12. februara 2019. godine, i za tu priliku gošća će im biti Anja Rupel (Videosex).

Zoran Predin redovno rasprodaje svoje beogradske koncerte, a takav će sasvim sigurno biti i predstojeći nastup gde dolazi u pratnji podmlađenog Lačnog Franza: Luke Čadeža (bubanj), Aneja Kočevara (bass), Tineta Časa (gitara) i Boštjana Artičeka (klavijature), sa specialnom gošćom Anjom Rupel, u koju je, kako sam Predin kaže, ”bilo zaljubljeno pola bivše države”.

“Akustični poljubac” je koncertni program Zoranovih pesama odabranih u duhu praznika (Dana zaljubljenih)  od kojih će neke, osim o ljubavi, nežno pevati i o erotici.  Zoranovi omiljeni žanrovi će se preplitati sa šansonama, gypsy swingom i akustičnim indie rockom u dva sata nežnosti, sete i crnog humora. Povodom predstojećeg koncerta Zoran Predin je izjavio: “Potrudićemo se da zajedno s publikom na koncertu ukrademo sudbini nešto što će zauvijek ostati samo naše”.

Nakon što je pre nekoliko godina ponovno oživeo kutni bend Lačni Franz, legendarni slovenački muzičar Zoran Predin napravio je pun krug svoje karijere: pomladivši mariborsku grupu koja je početkom osamdesetih godina prošlog veka obeležila jugoslovenski Novi talas, vratio se korenima koji su ga lansirali u muzičku orbitu, potvrdivši još jednom svoj status istinskoga ‘Praslovana’, svestranog muzičara i pesnika koji i s kosom boje srebra puni dvorane širom regiona .

Ulaznice za ovaj koncert se mogu rezervisati i kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine  po ceni do 1.200, 1.500 i 1.800 dinara.