fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Ana Popović ponovo u Beogradu

Ana Popović ponovo u Beogradu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Ana Popović

Jedna od najboljih svetskih gitaristkinja današnjice, Ana Popović, nastupiće 31. maja pred beogradskom publikom na koncertu na otvorenom u prostoru Hangar, Luka Beograd.

Iako je pet puta nominovana za nagradu „Bluz“, i najčešće je vezivana za taj muzički pravac, Anini nastupi podrazumevaju mnogo više od toga – electric funk, jazzy instrumentali i blues groove sa soul ženskim vokalom i puno energije.

Skoro svi njeni albumi dospeli su među prvih pet Bilbordovih bluz lista, a sa najvećim imenima svetske muzičke scene nastupa u okviru turneje sećanja na Džimija Hendriksa, deleći binu sa zvezdama bluza i roka, među kojima su Badi Gaj, Zek Vajld, Džoni Leng i mnogi drugi.

Odrasla u Beogradu, u porodici u kojoj je muzika oduvek igrala bitnu ulogu, Ana Popović zavolela je bluz i soul putem očeve kolekcije ploča, i već sa 15 godina počela je da svira njegovu gitaru. Nakon sticanja formalnog muzičkog obrazovanja u Holandiji, put je vodi u Memfis, gde i danas živi i radi.

U okviru svoje evropske turneje u Hangar, Luka Beograd Ana Popović dolazi u punom sastavu, sa šestočlanim bendom.

Karte su u pretprodaji na svim Eventim Serbia i GIGS TIX prodajnim mestima po ceni od 1.200 dinara, odnosno 1.600 dinara za VIP deo.