fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Ana Ćurčin, Fonija i Umreti fit u Vintage Industrial Baru

Ana Ćurčin, Fonija i Umreti fit u Vintage Industrial Baru

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Ana Ćurčin
Ana Ćurčin

U četvrtak, 18. veljače, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru nastupaju Ana Ćurčin, Fonija i Umreti fit.

Srpska kantautorica Ana Čurćin omiljena domaćoj klupskoj publici ekskluzivno će predstaviti novi album „Sketches of Belonging“ i po prvi put pred zagrebačkom publikom nastupiti s bendom. Mlada beogradska kantautorica plovi žanrovima indie rocka, američkog folka, kao i drugim utjecajima kojima kreira svoj specifični autorski izričaj. Aktivno nastupa od prosinca 2012. godine, a nakon uspješnih koncerata u Srbiji i regiji te velikog solo nastupa u beogradskom Domu omladine u studenom 2013. krenula je na europsku turneju po Austriji, Švicarskoj, Italiji i Rusiji zajedno s Dušanom Strajnićem iz grupe Stray Dogg. Godine 2014. nastupila je na prestižnom bečkom Waves Festivalu, a odmah potom i kao gošća hrvatskoj kantautorici Lovely Quinces u zagrebačkoj Tvornici.

Fonija je makedonski punk rock trio – radišni, žestoki i ubitačno melodični bend koji je u posljednjih osam godina iznjedrio čak pet albuma i okupio hvalevrijednu bazu obožavatelja u Makedoniji. Njihova ‘brza melankolija’ ujedno je i njihov zaštitni znak. Uvijek spremni i uigrani za nastup, Fonija je bend koji osvaja uživo.

Umreti fit – najbolje bi bilo ovaj bend nazvati dobrom vijesti iz Mađarske. Naime, Umreti fit dolaze s juga susjedne nam zemlje, iz Szegeda, a najzanimljivije je da skladaju na srpskom jeziku, uz nekoliko gramatičkih pogreški koje im svakako treba oprostiti. Svoj post punk nazivaju ‘YU wave’, a svi iz benda su članovi kultnih segedinskih bendova, ali u Umreti fit nitko od njih ne svira ‘svoj’ instrument. Kako sami za sebe kažu – najverojatnije će se raspasti i postati jako dosadni kad u potpunosti ovladaju svojim instrumentima ili kad pjevač nauči pjevati.

Koncert počinje u 20:30 sati. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 25 kuna, a na dan koncerta 35 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18). Svakako posjetite i bonbon-ovu Facebook i web stranicu za više infomacija. Važno je napomenuti i da će prvih 20 bonbon korisnika koji dođu na koncert dobiti besplatan upad i piće (kupon od 20 kuna). Dovoljno je da na ulazu pokažu mobitel na kojem je bonbon mreža.