fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Amerikana jesen nastavlja se sa Stray Dogg i Lovely Quinces

Amerikana jesen nastavlja se sa Stray Dogg i Lovely Quinces

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Stray DoggStray Dogg i njihova specijalna gošća Lovely Quinces održaće koncert u ovkiru “Amerikana jeseni” u sali Amerikana Doma omladine Beograda u subotu 21. novembra od 21 sat.

Sredinom oktobra šestočlani beogradski sastav Stray Dogg objavio je treći studijski album “Come Along Wind“, tačno tri godine od uspešnog i hvaljenog “Fire’s Never Wrong“. Dužu diskografsku pauzu između albuma (“Almost” 2011, “Fire…” 2012) grupa je prekinula objavljivanjem osam novih pesama, koje Dušana Strajnića i bend na više načina približavaju svetu koji su svojom muzikom definisali Elliott Smith i Nick Drake.

Lovely QuincesKoncert u Beogradu će biti prva prilika za publiku da čuje uživo sve pesme sa “Come Along Wind” i da, zajedna sa bendom, obeleži četiri neverovatne godine prepune pesama, koncerata, festivala, spotova…

Lovely Quinces ili Dunja Ercegović tokom 2015. godine svirala je na turnejama sa legendama američkog alternativnog rokenrola, Howe Gelbom i njegovim Giant Sandom i harizmatičnim Thurstonom Moorem. Bila je gošća i na GS albumu “Heartbreak Pass” gde je pevala prateći vokal na pesmi “Hurtin’ Habit”. Početkom leta mlada Splićanka koja živi u Zagrebu objavila je EP “Meet Me In Moscow, Part One” koji je prvi deo debitantskog albuma koji će uskoro biti kompletiran još jednim EP- em.

U okviru Amerikana jeseni i Domu omladine već je nastupio čuveni Hoze Gonzalez, a sledi i koncert sastava Giant Sand.

Ulaznice u pretprodaji mogu se naći na svim prodajnim mestima Eventim- a po ceni od 500 dinara. Broj ulaznica u pretprodaji je ograničen.