-

Američki ekscentrični black metalci Wolves In The Throne Room stižu u Zagreb


U Zagreb se, kao prvi dan službene turneje Thrice Woven, 15. studenog vraćaju američki ekscentrični black metalci Wolves In The Throne Room, koji su u novu postavu dodali i trećeg člana, Kodyja Keywortha, a psihodeličnoj melankoliji, koju će ovaj trojac predstaviti novim albumom „Thrice Woven“, predhodit će mladi belgijski black metal bend Wiegedood.

Specifičan pristup black metalu benda Wolves In The Throne Room nerijetko zainteresira one predrasudne slušatelje koji se na malo drugačiji način susreću s odama kišnim olujama, šumskim paljevinama i energijom sjeverozapadnog Tihog oceana. Prvi studijski album „Diadem of 12 Stars“ (2006) bio je ključan za predstavljanje rušenja pojmova i navika black metal glazbe. Postavili su jedan zanimljiv miks melankolične i psihodelične kaskadijske atmosfere (elementi prirode, poput bendova Liturgy, Agalloch…). Taj album ih je svrstao u jedne od najcjenjenijih bendova u ekstremnoj glazbi. Neupitan je utjecaj norveških velikana black metal glazbe poput Emperora i Burzuma, no u samom startu su odbacili vizualne black metal elemenate poput corpse painta i sotonizma.

U svojoj glazbi uspijevaju spojiti black metal, crust, indie rock i ambijentalnu glazbu, a iza sebe imaju 6 studijskih albuma, od koji je posljednji, ovogodišnji, „Thrice Woven„, čiji je službeni datum izlaska 22. rujna. Braći Weaver ove se godine na gitari pridružio i novi član, Kody Keyworth, a najavljeni album trebao bi bend vratiti na ‘stare staze’, pa bi se između redaka dalo pročitati da će se bend koncertno držati starijih pjesama.

Mladi, ali ljuti i opasni belgijski black metal trio Wiegedood otvorit će koncert. Iza sebe imaju dva studijska albuma. Prvi „De doden hebben het goed“ iz 2015. i ovogodišnji nastavak „De doden hebben het goed II„, koji će ujedno i predstaviti zagrebačkoj publici. Značenje imena benda je također u duhu glazbe koju sviraju. ‘Wiegedood’ s belgijskoj preveden na hrvatski znači – smrt u kolijevci.

Karte se mogu kupiti po cijeni od 85 kuna, a na dan koncerta 100 kuna. Pretprodaja: Vintage Industrial (Savska 160) i Dirty Old Shop (Tratinska 18), a koncert se održava u Vintage Industrialu.

Najnovije vesti

Izdvajamo