fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Američki bend Trail of Dead nastupa u Zagrebu

Američki bend Trail of Dead nastupa u Zagrebu

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Trail of Dead
Američki prog rock /post hardcore kvartet Trail Of Dead nastupit će u Velikom pogonu Tvornice kulture u srijedu, 10. lipnja.

Trail Of Dead (ranije znani po dužem imenu …And You Will Know Us By The Trail Of Dead) osnovali su početkom devedesetih multiinstrumentalisti Jason Reece i Conrad Keely koji i danas čine kičmu benda. Prvo izdanje datira im iz 1995., ali tek s objavama albuma “AYWKUBTTOD” i “Madonna” krajem desetljeća započinju ozbiljnije tourirati po SAD-u. Njihovi divlji i eksplozivni nastupi brzo osvajaju pažnju publike, ali i drugih diskografa, pa ubrzo potpisuju za veliki Interscope Records za koji su objavili ukupno tri albuma i tri EP-ja. Onaj najznačajniji, koji ih je lansirao među najatraktivnije nove bendove je “Source Tags & Codes”.

Posljednje izdanje za Interscope, “So Divided”, koncertno su promovirali i u zagrebačkom Pauku, a nakon te europske turneje bend je raskinuo ugovor s labelom. U godinama koje su sljedile Trail Of Dead objavili su četiri albuma od kojih su prva dva, “The Century Of Self” i “Tao Of The Dead”, označavali povratak u formu, a posljednja dva, “Lost Songs” i “IX”, nove vrhunce koji spadaju među njihove najbolje radove.

Kao predgrupa će nastupiti jedan od najzanimljivijih mlađih kanadskih bendova, alt rock šestorka Your Favorite Enemies.

Prodaja ulaznica po cijeni od 70 kn traje do 29. ožujka. Od 30. ožujka do 9. lipnja cijena će im iznositi 80 kn, a na dan koncerta 100 kn. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture i Entrio.