-

NaslovnaVestiNajave koncerataAmerički bend Sasquatch dolazi u Srbiju

Američki bend Sasquatch dolazi u Srbiju


U četvrtak 25. oktobra u beogradskom klubu Dorćol Platz koncert će održati američki psihodelični-stoner sastav Sasquatch .

Bend Sasquatch dolazi iz Los Anđelesa, a njihov muzički stil je kombinacija elemenata metala, roka i psihodelije iz sedamdesetih godina prošlog veka.

Sastav je osnovan u Filadelfiji 2000. godine da bi se naredne godine preselili u Los Anđeles kada se gitarista Kit Gibs (Keith Gibbs) pridružio bubnjaru Riku Feranteu (Rick Ferrante) i basisti Klejtonu Čarlsu (Clayton Charles). Godine 2007. Čarls napušta grupu, a na njegovo mesto stiže Džejson Kazanova (Jason Casanova), a od prošle godine sa njima je novi bubnjar Kreg Rigs (Craig Riggs).

Muzika ovog trija našla se na mnogim filmovima, televizijskim emisijama i video igricama, kao što su „Clerks“, „Sons of Anarchy“, „Dog the Bounty Hunter“; „Jersey Girl“, „The Supernatural“, „Viva La Bam“… Samozvani debi album objavili su 2004., da bi dve godine kasnije svetu predstavili novo izdanje “II”. Nakon još dve ploče “III” (2010. godine) i “IV” (2013. godine), juna 2017. objavljuju peto studijsko izdanje “Maneuvers” za Mad Oak Records. U pitanju je najkoncizniji album benda do sada. Ponovo su sarađivali sa producentom Endrjuom Šnajderom (Andrew Schneider) koji je radio sa grupom na njihovom drugom izdanju.

Ono što fanovi mogu da čuju na aktuelnoj ploči jeste najzrelija i najinspirativnija kolekcija pesama koju su do sada objavili, sastavljenu kako od poznatih momenata koji greju srce, tako i od sjajnih heavy elemenata, kao i uvek. Nedvosmisleno, pažnja je posvećena pričanju evergrinovskih rokenrol priča o izgubljenoj ljubavi, mržnji, započinjanju veza i upropašćenim životima, uništenim domovima na jedan drugačiji način.
Album “Maneuvers” odlično je prošao kako kod publike tako i kod stručne kritike, te se našao na vrhovima završnih top lista mnogih medija širom sveta.

Promotivna cena ulaznica (ograničeni kontigent) od 600 dinara biće na snazi do 30. jula, nakon čega će karte koštati 800 dinara. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 1000 dinara. Prodajna mesta: Eventim Serbia, GIGS TIX, DD Tickets, FELIX Shop, TC Sremska, Alternative Bar Low (Tadeuša Košćuška 28) i Dorćol Platz.