-

Američka fank basistkinja Nik West početkom novembra u Beogradu

Nik West Bitef Musicology Barcaffe Sessions BeogradAmerička fank basistkinja, pevačica i tekstopisac, Nik Vest, najavljuje svoj spektakularni povratak na muzičku scenu Beograda. Nik Vest će nastupiti u BitefArtCafe klubu, 2. novembra u okviru koncertnog serijala Musicology Sessions, obećavajući publici nezaboravno iskustvo puno pozitivne energije.

Nik Vest nije samo obična muzičarka; ona je virtuoz na bas gitari i kreativna snaga 21. veka u svetu muzike. Sa svojom ikoničnom „čiroki“ frizurom koja podseća na bas ključ, ona nije samo talentovana muzičarka – ona je vizuelna umetnica sama po sebi. 

Sa impresivnom biografijom koja uključuje saradnju sa ikonama poput Kvinsi Džonsa, Prinsa i Džona Mejera, ona je mnogo više od muzičarke – ona je muzička sila koja inspiriše.

Njene kolege muzičari, kritičari i publika je smatraju za jednog od najistaknutijih predstavnika nove fank scene i naslednicu legendarnog Prinsa, sa kojim je imala blisku saradnju. Poznati muzički novinar, Alek Henderson iz magazina „Billboard“, opisao je kao retkog umetnika 21. veka koji savršeno poznaje svoj instrument. Osim svoje izvanredne muzičke karijere, Nik Vest je pokretač kampanje „Queens of Strings,“ koja podržava mlade talentovane devojke u njihovoj muzičkoj edukaciji.

U jednom intervjuu za portal „Guestlist,“ Nik Vest je na pitanje „Šta bi uradila da svet učiniš boljim?“ odgovorila: „Mislim da već to i radim. Upravo time što sam svoja, stvaram čistu i zabavnu muziku, što nastupam uživo, što drugima pružam iskustvo i inspiraciju. Menjanje sveta počinje time što svako daje svoj udeo.“

Musicology Sessions, u partnerstvu sa Lenovo Srbija, i ove sezone pruža priliku mladim talentima različitih žanrova da predstave svoju autorsku muziku. Oni će dobiti priliku da se prikažu publici kao predgrupe velikih svetskih zvezda. U okviru Musicology Showcase by Lenovo, 2. novembra će nastupiti nišlijski bend Jayus Jazz.

Ulaznice za koncert su u prodaji na svim prodajnim mestima Tickets Vision, kao i na sajtu tickets.rs

Najnovije vesti

Izdvajamo