-

#AloneTogether KC Grada: Ilija Ludvig, св. Псета i Skočin GistroPop

Alone TogetherKC Grad obeležava 11. rođendan i tim povodom pokrenuo je jedinstvenu online platformu #AloneTogether, program posvećen promociji umetnosti i kulture. Program se sastoji od muzičkih nastupa, intervjua, razgovora i preporuka u vidu kratkih formi predstavljanja stvaralaštva muzičara, književnika, filmskih autora i drugih umetnika i njihove svakodnevice u ovom nesvakidašnjem vremenu. Premijerna emisija emitovana je prošle subote od 21h na live stream-u na kanalima KC Grad (YT i FB), a serijal se nastavlja emitovanjem emisija svakog vikenda u isto vreme.

U prvoj emisiji Dejan Ubović i Jelena Pavlović iz KC Grad razgovarali su sa umetnikom Dejanom Krstićem i Majom Cvetković, basistkinjom i pevačicom sastava E-Play. Videli smo njihov spot za pesmu „Sloboda“, čuli muzički nastup mladog punk benda Sitzpinker, a Juliette Hautbergue, studentkinja iz Brazila, prenela nam je svoje utiske o karantinskim beogradskim danima.

Sledeće dve emisije biće emitovane u petak 24. 4. i u subotu 25. 4. od 21h.  U petak ćemo čuti razgovore sa glumcem Milošem Timotijevićem, umetnikom Aleksandrom Maćaševim koji živi i radi u Njujorku, a očekuju nas i spotovi benda св. Псета nastali u izolaciji, kao i nastup kantautora Ilije Ludviga. U subotu nas očekuje prekookeanski GistroPop specijal Vladimira Skočajića Skoče koji će nam birati muziku direktno iz Ostina u Teksasu.

U prvoj fazi projekta prilozi će biti snimani u kućnoj varijanti, poštujući preporuku ograničenog okupljanja ljudi i šaljući poruku o solidarnosti i svesti o problemu u kome se ceo svet našao. Koristeći sve raspoložive tehnološke alatke i kanale, projekat će kroz princip „digital closeness“ biti svojevrsna antiteza sveprisutnom „social distance“ modelu. Format kolažnog karaktera biće emitovan u doba zabrane kretanja tj. preporučene izolacije. Projekat čine i književne, muzičke i filmske preporuke umetnika koje možete čitati na www.kcgrad.rs.

Najnovije vesti

Izdvajamo