-

Alitor i Quasarborn na evropskoj turneji

Larska Nemesis Quasarborn Drugstore Beograd fotografije galerija slike Luka MatkovićDomaći metal sastavi Alitor i Quasarborn su putem zvaničnih profila bendova objavili vest o evropskoj turneji, zakazanu za period od 2. do 10. decembra 2022. godine.

Naime, ,,bratski sastavi” (kako opisuju njihov međubendovski odnos) će u decembru posetiti Sloveniju, Češku i Nemačku (spisak datuma je na dnu teksta).

Alitor i Quasarborn imaju dugu istoriju zajedničkih turneja i koncerata – to je uigran tim, koji u kombinaciji kreira zaista široku zvučnu sliku koja odgovara različitim ukusima metal publike.

Tokom trajanja turneje Alitor će poseban akcenat staviti na aktuelno EP izdanje “Spoznaja”, kao i album “II” iz 2020. godine koji je pokupio velike simpatije u Nemačkoj (na koju je stavljen glavni fokus ove turneje) i bio proglašen za jedno od najboljih thrash metal izdanja 2020.godine od strane magazina Deaf Forever i Legacy (legendarni metal časopisi).

Pored najavljenje turneje, u okviru promocije svog aktuelnog izdanja “Spoznaja” Alitor će odsvirati još dva koncerta u Srbiji, i to: 19.11. – Atom Akademija, Beograd i 17.12. – CK13, Novi Sad.


Sa druge strane, Quasarborn će na predstojećim koncertima prezentovati materijal sa svoja dva albuma “The Odyssey To Room 101”, sa posebnim akcentom na i dalje aktuelni drugi album benda “A Pill Hard To Swallow”. Kako saznajemo iz tabora benda, moguća su neka iznenađenja i premijerna izvođenja novih pesama, pošto je sastav u nekoliko navrata već obavestio pratioce da punom parom radi na trećem albumu.


Spisak datuma:

Nov 19th – Atom Akademija, Beograd (RS) *Alitor*
Dec 02nd – MKK Bele Krajine, Črnomelj (SVN)
Dec 03rd – Alte Kaffeerösterei, Plauen (GER)
Dec 04th – Vortex Surfer, Siegen (GER)
Dec 06th – Ratinger Hof, Düsseldorf (GER)
Dec 07th – TBA, Prague (CZE)
Dec 08th – Peklo, Volyne (CZE)
Dec 09th – Lemmy’s Bar, Bad Friedrichshall (GER)
Dec 10th – Backnang, Aktion Jugendzentrum (GER)
Dec 17th – CK13, Novi Sad (RS) *Alitor*

Najnovije vesti

Izdvajamo