-

Alitor, Centurion i Pustoš u Novom Sadu

Alitor, foto: Milan Šurbatović

Ove subote, 17. decembra, u prostorijama omladinskog centra CK13 održaće se koncert jednog beogradskog, i dva inđijska metal benda. U pitanju su heavy/prog metal bend Centurion, progresivni thrash metal sastav, Alitor i podrška u vidu atmospheric black benda, Pustoš.

Sveži sa evropske Balkan Metal Tempest turneje na kojoj su bili s kolegama Quasarborn, Alitor su dobro zagrejani da završe koncertnu sezonu na domaćem terenu. Pokazavši znatan napredak u odnosu na prethodna izdanja, oni su se na besprekorno produciranom prošlogodišnjem EP-ju Spoznaja oprobali u socijalno svesnoj lirici napisanoj na srpskom jeziku, pokazavši da je budućnost benda svetla, i puna iznenađenja.

Domaćoj metal-publici zaista nije potrebno predstavljati Centurion, koji su svojom epskom varijantom heavy metala digli veliku prašinu na lokalnoj sceni. Nakon koncertne promocije istoimenog samizdata u Domu Omladine početkom novembra, ovi ratnici metala se vraćaju na svoje pozicije, kako bi popunili svoju armiju regruta uz pomoć borbenih himni sa primesama folk motiva. Živa izvedba „Janjičara“ već je dovoljan razlog da odete da ih vidite uživo.

Pustoš, trojac iz Inđije, sviraju black metal, koji odlikuje kaskajući, srednji tempo i trijumfalno raspoloženje, a kako se ne bi držali jedinstvene formule, takođe uvode i melodične interludije, srodne dungeon synth muzici. Iza sebe imaju jedan studijski album, Сутон (Suton), kao i desetak ubedljivih nastupa na živoj sceni, a uveliko rade na sledećem izdanju, koje obećava još više melodijskih pasaža i veći fokus na atmosferu.

Karte su dostupne na ulazu za 500 dinara, a satnicu možete videti dole:

Ulaz -20:00
Pustoš – 20:30
Alitor – 21:30
Centurion – 22:45

See less

Najnovije vesti

Izdvajamo