-

Alex Zhang Hungtai početkom marta u KC Gradu

AlexZhangHungtaiSavremeni nomad, kompozitor, multiinstrumentalista, reditelj i glumac Alex Zhang Hungtai vraća se 3. marta u KC Grad.

pre nego što je počeo da nastupa kao one man band, svirao je u metal, nojz i indi pop bendovima. Inspirisan Mišiminom pričom o usamljenosti, odabrao je ime Last Lizard pod
kojim danas objavljuje svoju muziku. Za sebe kaže da nikada nije bio naročito društven i da je uvek osećao da nigde ne pripada. Njegova muzika je putopis, intimni dnevnik snova, niz beleški o potrazi za sobom, pokušaj da razume svoje nesvesno.

Muzički uzori i inspiracije (Suicide, Les Rallizes Dénudés, DNA, The Ronettes, Link Wray, Françoise Hardy, Slim Harpo, The Stooges, itd.) mogu se naslutiti već na osnovu izbora pesama koje je Alex obradio ili semplovao. Žanrovski, njegova muzika kreće se od garaže, post-panka, nojza, preko ambijenta, pa sve do fri džeza. Kada je 2011.godine izašao album „Badlands“, kritika je Alexa videla kao modernu verziju Elvisa Presleya ili Roya Orbisona zbog njegovog omaža pedesetim godinama i nostalgičnog reverbovanog vokala, koji odzvanja preko snimljenih lo-fi traka. Možda zato ni David Lynch nije propustio priliku da mu dodeli malu ulogu u trećoj sezoni serije “Twin Peaks”. Alex se pojavljuje kao saksofonista fiktivnog benda Trouble i svira pesmu “Snake Eyes”, specijalno napisanu za tu priliku.

Ovaj zapitani umetnik, uvek na granici između zavodljivo snolikog i uznemirujuće košmarnog, podseća na junake filmova Wonga Kar-waia. Ne iznenađuje to što je upravo omiljeni saradnik pomenutog reditelja, čuveni direktor fotografije Christopher Doyle, snimio spot za pesmu ”White Sand”, koju je Alex napisao kao Dirty Beaches.

Nakon koncerta ovog benda u KC Gradu 2013. godine, Beograd je dobio Alexovu posvetu – pesmu „Belgrade“, koja se našla na duplom albumu „Drifters/Love Is the Devil“ (2014), snimljenom u berlinskom studiju Antona Newcombea (The Brian Jonestown Massacre).

Ulaznice se do 2. marta prodaju po ceni od 1200 dinara. Na dan koncerta
1500 din. Pretprodaja: Pub Brod i Čumić Chillton.

Najnovije vesti

Izdvajamo