Alestorm u Beogradu krajem novembra

U organizaciji već dobro poznatih kuća MH Concerts Serbian Hellbangers, još jedan metal spektakl upotpuniće predstojeću jesen, a za to će biti zadužena škotska metal atrakcija Alestorm, koja će nastupiti u našoj zemlji, u beogradskom Domu Omladine 28. novembra.

Alestorm, “pirate” metalci, osnovani su 2004. godine u Pertu. Od samog početka karijere privukli su javnost i pridobili fanove svojim pristupom heavy/power metalu koji je prepun folk uticaja, te piratskim temama. Do sada su snimili pet albuma od kojih je poslednji No Grave But the Sea izašao prošle godine za Napalm Records. Bend je upravo s tog albuma spot za numeru „Alestorm” snimio u Srbiji, odnosno zemunskom klubu Fest od strane domaće produkcijske kuće iCode. Do sada su radili turneje sa bendovima poput Kamelot, Sabaton, Epica, Dragonforce, Finntroll, Eluveitie i prokrstarili su planetom više puta. Takođe, nezaobilazna su atrakcija na gotovo svim većim metal festivalima širom sveta. Konačno, u sklopu svoje najnovije turneje susrešće se i sa svojim brojnim fanovima u Srbiji.

Specijalni gosti na koncertu biće islandski folk viking metalci Skálmöld koji privlače sve veću pažnju medija i fanova, kako u svojoj rodnoj zemlji tako i širom sveta. Na koncertu u Beogradu bend će promovisati svoj najnoviji album Sorgir koji će se u prodaji pojaviti 12. oktobra pod okriljem Napalm Records iz Austrije.

Ulaznice, koje se mogu uzeti preko GigsTix i Eventim mreže, kao i u Mungosu, u prodaji su po sledećim cenama:

1.900din – specijalna akcija prvih 50 komada

2.400din – pretprodaja

3.000din – na dan koncerta