-

Akua Naru premijerno u Beogradu

U četvrtak, 26. oktobra beogradski Drugstore će imati priliku da ugosti američku pevačicu svetskog renomea. U pitanju je fenomenalna Akua Naru, koja prvi put peva u srpskoj prestonici.U sklopu promocije Terminal Music& Arts Festivala beogradska publika će po prvi put imati priliku da sluša jednu od vodećih ženskih hip-hop vokala – Akua Naru. U okviru evropske turneje “When The Joy Comes” Akua Naru će sa svojim bendom u srpskoj prestonici promovisati novi album.

Njena muzika predstavlja kombinaciju hip-hopa, jazz-a i soula. Sebe opisuje kao političku hip-hop umetnicu, aktivistkinju, zaljubljenicu u muziku koja govori iz duše… Njen zvuk upoređuju sa flow-om Rakima, poetikom Lauren Hill i, najposle, u jedinstvenoj snazi da govori u ime afro-amerikanki, sa Ninom Simon. Akua smelo kombinuje “novu” i “staru” školu, braneći svoje stavove unikatnim metaforama.

U svojoj karijeri nastupala je sa Tony Allen-om bubnjarem Fela Kuti-ja, hip hop grupom The Lords of The Underground, Wax Tailor-om, Angelique Kidjo, Questlove-om iz The Rootsa itd…
Akua iza sebe ima tri albuma, The Journey Aflame, Live and Aflame Sessions, The Miner’s Canary, kao i širom sveta poznate hitove “Poetry: How Does It Feel?” i “The world is listening”.

Promo karte po ceni od 800 dinara su rasprodate. Redovna prodaja karata je po ceni od 1.000 dinara su na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Eventim-a, dok će na ulazu koštati 1200 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo