-

AKC Fuzz Niš – novo utočište za alternativce

AKC Fuzz Niš

Alternativni Kulturni Centar Fuzz od 1. aprila startuje serijom koncerata u zgradi Mašinske industrije u Nišu koji će, pored promocije alternativnih stvaralaca biti i prilika da se prikupe donacije za nabavku sve potrebne opreme za normalno funkcionisanje ovog centra.

Serijal pod nazivom „Mesec Fandrejzinga“ 01. aprila otvaraju Zero Two i ekipa Betonjere svojim DJ setom. U subotu, 9. aprila nastupaće Gora i Mokri Jazz, 16. aprila bendovi Hazel i Voodoo a 23. april rezervisan je za nastupe Süpersolid, Flag Crew i Machinedramon. Stellar Tomb, Carpinus i RATK na programu su 29. aprila, dok prvog vikenda maja, (7.5.) nastupaju Bitange i Bitter Taste.

Aleksandar Mijalković (FrikArt) već više od 5 godina sa grupom entuzijasta iz Pirota vodi priču zvanu Studio Fuzz Pirot, koji je ugostio mnoge bendove iz Srbije. Selidbom za Niš uvideo je da većina mesta u Srbiji ima isti problem – nepostojanje adekvatnog prostora za mlade umetnike i uopšte andergraund bendove. Sa Dušanom Nikolićem (Süpersolid) i Kristijanom Kocićem (NGO „Sevap“) odlučuju da objedine ideje, okupe ekipu drugara istomišljenika i krenu u realizaciju ideje Alternativnog Kulturnog Centra Fuzz u Nišu.

AKC FUZZ je prostor koji okuplja neafirmisane muzičare, aktiviste, udruženja i sve ljude koji žele da kreativno doprinose svetu oko sebe kroz promociju alternativne kulture. Takođe
predstavlja mesto za afirmaciju umetnika i podsticanje pojedinaca i udruženja na kreativno
delovanje.

Više informacija o prostoru i budućim dešavanjima možete pratiti na Fejsbuk stranici ili Instagram profilu AKC FUZZa.

Ova ideja je naišla na ogromnu podršku lokalne scene, te je tako i Ćafi iz Betonjere rešio da napravi vlog sa Aleksandrom u kome pričaju o samom nastanku ideje, lokaciji, finansijama i daljim planovima.

Sve o tome možete čuti na sledećem linku:

Najnovije vesti

Izdvajamo