-

AKC Fuzz dovodi Raskid 13, LUR i Bunker

LUR Ludak u razvoju
LUR

Bendovi Raskid 13 i LUR dolaze u petak, 19. maja u niški klub AKC Fuzz uz sastav Bunker kao lokalnu podršku.

Raskid13 su punk rock bend iz Pančeva nastao 2015. godine kao projekat koji je okupio prijatelje različitih muzičkih, ali sličnih društvenih interesovanja kao što su stvaranje pozitivne energije kroz muziku i muzičku izvedbu. Većina njih potiču iz različitih bendova i muzičkih žanrova što je samo doprinelo jedinstvenom zvuku, promovišući optimizam na satiričan i pozitivan način. Raskid13 je uz obilje koncerata kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, stekao mnoštvo prijatelja koji su podržali rad benda naročito u vidu poziva na zajedničke nastupe.

Bend LUR je kragujevački pank rok sastav osnovan 1998. godine u Kragujevcu. Sadašnju postavu čine: Miloš Stefanović (vokal, gitara), Boris Lepojević (bas gitara), Vladimir Lazarević (bubnjevi), Igor Despotović (gitara) i Zoran Lazarević (gitara). Iza sebe imaju 3 studijska albuma, „Both ways“(2003. Active time records), „Hteo to ili ne“(2011, SKC Kragujevac), „Mediokreten“ (2015, Take it or leave it records) , kao i nekoliko singlova; „Izvini“ (2016, Nocturne), „U mreži“ (2018, Dom Omladine Kragujevac).

Bend LUR je autorski bend koji karakterišu energični rifovi, brz ritam, melodija, eksplozivni nastupi uživo. Bend broji veliki broj samostalnih i festivalskih nastupa širom regiona, Srbija, Hrvatska, Crna Gora (EXIT, Arsenal Fest, FUK, Lake Fest). LUR je otvarao nastupe Markey Ramone (ex-Ramones), Therapy?, KUD Idijoti… i mnogih drugih, kao i emitovanje spotova za pesme „Umirem da znam“ i „Nauči me“ na MTV-u, kao i u svim domaćim muzičkim emisijama.

Početkom maja 2023. izašao je novi studijski album pod nazivom Veruj/Voli, koji sadrži 8 pesama. Singl i spot koji najavljuje novi album benda Lur se zove „Kerozin“.

Karte su u pretprodaji od danas u pivnici Nemir po ceni od 400 dinara, dok će na ulazu cena karte biti 600 dinara.

Početak nastupa zakazan je za 21 čas.

Najnovije vesti

Izdvajamo