-

AIR Fest u Obrenovcu – I ove godine dišemo (čisto) 24. i 25. juna

Air fest Obrenovac

Air Fest će se održati po drugi put u periodu od 24. do 25. juna u obrenovačkom izletištu Zabran (plac “Kod Tri Lepe”), sa jasnom porukom –  „bez vazduha koji dišemo – ne možemo“.

AIR Fest je eco – rock festival vođen idejom da podseti da ekonomski razvijene zajednice koje koriste svoje okruženje isto toliko moraju da mu vrate kroz brigu o životnoj sredini i poštovanje osnovnih standarda kvaliteta života koji na prvom mestu podrazumevaju – čist vazduh. Rokenrol, kao naša osnovica koja istrajava, i ekološka edukacija je način na koji se AIR fest obraća svim generacijama, a posebno mlađima.

Tokom dve festivalske večeri u obrenovačkom izletištu Zabran, na obodima zabranske šume, u prostoru „Kod Tri Lepe“ nastupiće dobro poznata imena naše autorske i tribjut scene uz podršku obrenovačkih bendova.

U petak, 24. juna nastupaju: U Zmajevom Gnezdu, Multietnička Atrakcija, Lutke na Koncu (KUD Idijoti Tribute Band), Atheist Rap i Oslobodioci.

Subota, 25. jun rezervisana je za nastupe bendova: Bendover, VOID INN, Artan Lili, Samostalni Referenti i BANDX (AC-DC Tribute Band).

Za dobru atmosferu pobrinuće se specijalna gošća Olivera Dragićević – Skvo sa svojom Ekološkom Himnom.

Ekološka crta programa edukativnog karaktera su panel radionice na teme o važnosti zaštite životne sredine i predstava za decu i mlade „Mala bara puna krokodila“ u kojoj bara svakog dana podstaje sve smrdljivija i manja, a barske životinje više ne mogu da žive od biznismena Prljavka. Kako od jednog prljavka do ekološkog aktiviste saznajemo u veoma poučnoj predstavi pozorišta „Hator“ koju realizuju učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola iz Obrenovca uz pomoć vršnjačkih edukatora.

Muzika i kultura su jedan od najlepših načina putem kojeg se povezujemo u dobrim namerama i sa pravim ciljem, a on je da najpre mladima, a onda i gradovima u kojima gradimo svakodnevni život, uputimo poruku koliko nam je važno disati zdravo.

Dnevne karte po ceni od 600 dinara mogu se nabaviti “Kod Tri Lepe” u Zabranu.

Najnovije vesti

Izdvajamo