-

NaslovnaVestiNajave koncerataAfro Cuban All Stars u Beogradu

Afro Cuban All Stars u Beogradu

Juan de Marcos and the Afro-Cuban All Stars (Photo by: Luiz C. Ribeiro Photography)

Afro Cuban All Stars, mnogoljudni orkestar kojeg predvodi Juan de Marcos Gonzalez, održaće prvi put koncert u Beogradu 2. novembra u 20:30 u Sava Centru.

“S Afro Cuban All Stars nastojimo da predstavimo bogatstvo kubanske muzike. Naši koncerti su putovanje kroz kubansku muziku, njenu istoriju i sve njene žanrove. Za mene, svi žanrovi su validni, ne pravim razliku među njima. Sve je to jedna, kubanska muzika”, objašnjava Juan de Marcos Gonzalez.

Bogato muzičko nasleđe Kube ovaj sastav uspešno predstavlja svakim svojim novim koncertom ili izdanjem, još od prvog albuma “A Toda Cuba Le Gusta“, koji je snimljen kao deo iste studijske sesije i objavljen 1997. godine, zajedno sa čuvenim albumima “Buena Vista Social Club” i “Introducing …Ruben Gonzalez“, tri albuma koja su zauvek izmenila pogled sveta na kubansku tradicionalnu muziku.

Juan de Marcos, muzičar kog je uticajni portal Songlines prozvao “kubanskim Kvinsijem Džonsom” dodaje: “Važno je održati kontinuitet, kao što je važno nastaviti borbu za identitet kubanske muzike”.

Ulaznice za koncert Afro Cuban All Stars 2. novembra u Beogradu, koštaju 1.800, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.