-

Aerodrom, Laka i Frenkie na Bedem festu

LakaNova imena nam stižu za 7. Bedem Fest u Nikšiću, koja se priključuju već objavljenim – Drugi način, E-play, Kralj Čačka i IrieF M. Izvođač koji nas očekuje pored njih, je još jedan kultni zagrebački rok sastav Aerodrom, koji će dijeliti ovu binu, između ostalih, sa dva velika imena bosanskohercegovačke, ali i regionalne scene, kao što su hip hop muzičar Frenkie i Elvir Laković, poznatiji kao sastav Laka.

Ovogodišnji 7. Bedem Fest će se održati poslednjeg vikenda avgusta, od 25. do 27. uz bogat program ujedinjen oko novog koncepta festivala – „VJERUJ“.

Aerodrom, bend okupljen oko Jurice Pađena, osnovan je 1978. godine. Njihovi hitovi, kao što su „Fratelo“, „Što si u kavu stavila“, „Stavi pravu stvar“ i mnogi drugi, obilježili su cijelu jednu dekadu nekadašnje jugoslovenske rok scene, i danas su prepoznatljive i rado slušane pjesme, među svim generacijama. Bend se ponovo aktivirao 2000. godine, a nedavno je objavio novi singl „Od sjutra ne pušim“, koji najavljuje novi album. Jurica je objavio i sjajan autorski album „All stars“, sa mnogobrojnim eminentnim muzičarima, za koju je osvojio „Porinu“.

Laku svi prepoznajemo po čuvenom hitu „Pokušaj“ sa kojom je predstavio BiH na Evrosongu 2008. godine. Nedavno su izdali novi singl pod nazivom „Životinje“, koji će se naći na trećem studijskom albumu, koji je u pripremi. Ovaj dvojac kakrakteriše neosporna osobenost, koja ih čini upečatljivim, uz neizostavan humor, koji je njihov zaštitni znak.

U Nikšić na tvrđavu stiže i jedan od najboljih hip hop umjetnika ovih prostora – Adnan Hamidović, poznatiji kao Frenkie. Iza sebe ima brojne albume, saradnje i koncerte, a odlikuju ga i priznanja kao što su „Davorin“ i „Zlatna Koogla“, koje je svojevremeno osvojio kao najbolji izvođač. Frenkie je svoje početke napravio u „Disciplinskoj komisiji“ u Tuzli, iz kojih su još ponikli Casper, Hamza, Koma, DJ Emir i Erol, kao i Edo Majka, sa kojim je često nastupao. Njegovi energični nastupi i oštri tekstovi, koje kritika poredi sa anarho-pankom, su nešto što svakako ne treba propustiti. Nedavno je objavio svojevrsnu „the best of“, kompilaciju „Reexperience“.

Najnovije vesti

Izdvajamo