-

36. Beogradski Džez feastival – Vreme je za „Jazzistance“

BJF 2020Uprkos dobro poznatim otežavajućim okolnostima koje zbog pandemije vladaju u čitavom svetu već mesecima, Beogradski džez festival biće održan i ove godine, uz poštovanje svih važećih zdravstvenih mera i propisa koji se odnose na bezbednost publike i učesnika. Dom omladine Beograda, kao organizator i glavna festivalska lokacija, potrudiće se da 36. izdanje najstarijeg i međunarodno najpriznatijeg srpskog džez festivala, iako u drugačijem formatu nego obično, protekne u znaku vrhunskih muzičkih dostignuća.

Termin festivala je od 16 do 21. decembra i održavaće se na dve lokacije.

U fokusu će biti istaknuta imena srpske i regionalne džez scene – bilo da je reč o retrospektivama umetnika koji su ostavili značajnog traga u istorijatu festivala i džez muzike na ovim prostorima, bilo da je reč o koncertnim premijerama i nekim novim saradnjama. Nastavljamo i sa promocijom savremenih trendova na evropskoj džez sceni, koju, kao jedini srpski predstavnik u uglednoj Evropskoj džez mreži, sa pažnjom pratimo – ove godine ekskluzivni gosti stižu nam iz Austrije, Italije, Francuske i Mađarske. Tradicionalno, podršku i značajnu pažnju poklanjamo najmlađim srpskim džez snagama, posebnim programom koji je realizovan u saradnji sa Katedrom za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Slogan ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala – „Jazzistance“, označava sa jedne strane izdržljivost i otpornost džez muzike kroz istoriju, pa i danas, u ovim teškim i komplikovanim epidemiološkim vremenima, dok sa druge strane opominje na jednu od najčešće pominjanih reči ove godine: neophodnu fizičku distancu, na koju ne smemo zaboraviti ni dok budemo uživali u džezu tokom festivala.

Ulaznice su u prodaji od ponedeljka, 7. decembra 2020. na TicketVision Blagajni u Domu omladine Beograda. Organizator zadržava pravo na promenu satnice u skladu sa epidemiološkim merama koje budu aktuelne u periodu održavanja festivala. Molimo publiku da na dan koncerta proveri tačnu satnicu na sajtu www.bjf.rs

PROGRAM 36. BEOGRADSKOG DŽEZ FESTIVALa
16–21. decembar 2020. DOM OMLADINE BEOGRADA I KOMBANK DVORANA

SREDA, 16. 12.
VELIKA SALA DOB 19.00
Nenad Vasilić – Bass&Strings (Srbija / Austrija)

ČETVRTAK, 17. 12.
VELIKA SALA DOB 19.00
Filippo Vignato Trio (Italija / Francuska / Mađarska)
DOB AMERIKANA 21.00
Ivan Radivojević kvartet U saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti

PETAK, 18. 12.
BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL +
KOMBANK DVORANA 19.00
Avishai Cohen Trio (Izrael / Azerbejdžan)
DOB AMERIKANA 21.00
Gorica & The Grooveheadz U saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti

NEDELJA, 20. 12.
KOMBANK DVORANA 19.00
Vlatko Stefanovski & Matija Dedić (Severna Makedonija / Hrvatska)
DOB AMERIKANA 21.00
Ulrich Drechsler LIMINAL ZONE: Azure (Austrija)

PONEDELJAK, 21. 12.
VELIKA SALA DOB 19.00
Beogradski džez festival predstavlja legende srpskog džeza:
Lazar Tošić kvintet, Vlada Maričić kvartet, Jovan Maljoković sekstet + gosti (Srbija)

Najnovije vesti

Izdvajamo