fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata 35 godina Obojenog Programa na Miksalištu

35 godina Obojenog Programa na Miksalištu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018

Funkcija: Urednik

Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera

Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Obojeni ProgramKultni novosadski sastav Obojeni program ove godine slavi jubilej kojim može da se pohvali tek poneki bend sa naših prostora – obeležavaju 35 godina postojanja. Jubilej će koncertno obeležiti velikim beogradskim koncertom – u petak, 19. juna, na Miksalištu (Mostarska 5, Savamala), u okviru Savamalskog kulturnog leta.

Osnovan 1980. kao posledica novotalasne slobodoumnosti i dečačkog (kulturnog) avanturizma, Obojeni Program je dugi niz godina funkcionisao u sasvim smeloj postavi – bas, bubanj i glas. Na to se nadovezalo i još smelije shvatanje uloge pevača – jednolična naracija iz koje su iskakali refreni sa zaraznim melodijama.  Obojeni program je prvi bend sa ovih prostora koji se pojavio na MTVju u emisiji 120 minutes 1993. godine i jedini koji je imao čast da ga slavni John Peel predstavi u svojim radio emisijama, a 2003. godine bend se pojavio kao gost britanskog benda Placebo na njihovom beogradskom koncertu.

Za 35 godina objavljeno je 10 albuma Obojenog programa i skoro svaki je sniman u drugoj postavi. Kroz Obojeni program je prošlo više od 50 muzičara, a nedavno se bendu ponovo pridružio njegov prvi gitarista Cana: “U bend se vratio naš prvi gitarista Cana, i u nove pesme ulazimo sa postavom dve bas gitare (Bebec i Ljuba), bubanj (Cina) i gitara, nama zanimljivo. Na nedavno održanom koncertu u Novom Sadu nešto od tog novog materijala smo svirali, uskoro imamo koncert u Beogradu (19.6.-Miksalište) i verovatno ćemo i tamo nešto od toga svirati, uporedo radimo nove pesme i nastupamo, i dosta je teško reći kojim će to tempom ići i u kom obliku će se to pojaviti. Važno je da radimo i da za sada sve dobro ide”, izjavio je Branislav Babić Kebra, frontmen Obojenog programa u nedavnom intervjuu za Balkanrock.

Kao specijalni gost na velikom beogradskom koncertu kojim će Obojeni program obeležiti 35 godina rada, nastupiće i grupa Virvel, bend koji je sa zvukom počeo da ekperimentiše 1999. godine i koji od tada gotovo stidljivo “plovi“ domaćim muzičkim nebom, ipak stameno i vrlo uticajno, gradeći solidnu bazu fanova koji ih prate i danas.

Ulaznice za veliki beogradski koncert Obojenog programa, na kojem će kao specijalni gost nastupiti grupa Virvel, dostupne su na svim Gigs Tix i Eventim prodajnim mestima, kao i u Mikser House-u (Karađorđeva 46) i u kafeu Šikarica (Skadarska 22)​. Cena ulaznice iznosi 600 dinara.​

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe