fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata 25 godina benda Kanda Kodža i Nebojša

25 godina benda Kanda Kodža i Nebojša

Kanda Kodža i Nebojša

Beogradski bend Kanda Kodža i Nebojša (KKN) nastupiće 10. marta u popularnom  novosadskom pabu Lazino Tele, a 24. marta u beogradskom Mikser House-u, kada će obeležiti i 25 godina od svog osnivanja. 

Tokom četvrt veka postojanja, članovi benda Kanda Kodža i Nebojša ostavil su neizbrisiv trag u srpskoj rok kulturi, nepogrešivo beležeći bezbrojne promene društva naviklog na kretanje iz jednog kamenog doba u drugo. Pesme sa dosadašnjih sedam studijskih albuma koje su snimili, dokaz su vrednosti muzičara koji su u njoj stvarali i stvaraju i dalje, ali i način prevladavanja konfuzne i neretko košmarne stvarnosti, o čemu svedoči i neprestani porast njihovih fanova.

Koncert u Beogradu biće sastavljen iz dva dela: prvi deo će biti sa akustičnim gitarama (obzirom da je bend na unplugged turneji poslednja tri meseca), nakon čega sledi deo sa električnim aranžmanima, sa pesmama iz svih faza istorije grupe. Ovom prilikom KKN će snimiti svoj prvi koncertni album. Koncert će se razlikovati od svih dosadašnjih i zbog scenografije, koju priprema tim Resonate festivala, pod kreativnom palicom Marie Jelesijević.

Početak koncerta u Novom Sadu zakazan je za 22:30 časova, a ulaznice za njega u pretprodaji iznose 600 dinara. Beogradski koncert zakazan je za 21 čas, a karte po pretprodajnoj ceni od 800 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, u ŽILA Shop-u i u Mikseru. Cena karte na dan koncerta iznosiće 1000 dinara.