Uskoro 18. JazzFest u Kragujevcu

Poslednje nedelje u oktobru, odnosno 28. i 29. oktobra, u Kragujevcu će se po 18. put održati internacionalni jazz festival, pod nazivom JazzFest.

Ljubitelji jazza imaće priliku da uživaju u sjajnom repertoaru i interesantnim izvođačima domaće i strane scene u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije s početkom u 20 časova. Publici će se tokom dva festivalska dana predstaviti šest bendova, a festval će svečano otvoriti omladinski bend Iz Principa, koji dolazi iz Subotice i koji je ,,vršnjak” kragujevačkom Festivalu. Prve večeri će nastupiti i pijanista Luka Del’ Ana iz Italije sa svojim kvartetom i Kanađanka Kris Dejvis, koju će pratiti bubnjar Bili Drumond. Druge večeri publika će moći da uživa u nastupu kvarteta Eve Klese iz Nemačke, zatim u izvođenju trija Karl Racera iz Austrije, muzičara svetske klase, i na samom kraju da isprati nastup benda iz Turske, čiji je frontmen Ilhan Ersahin predstavnik njujorške undergraund scene, poznat po mešanju raznovrsnih muzičkih žanrova.

Pored glavnog programa u periodu od 20-25. oktobra 2017. godine u šoping centru Plaza, u centralnom atrijumu, biće organizovana velika promocija XVIII IJFK-a u okviru koje će biti postavljena izložba najboljih plakata Džez Festivala i organizovana još mnogobrojna iznenađenja.

Cena dnevne karte iznosi 750 dinara, a za oba festivalska dana treba izdvojiti 1.500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde