fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Večeras počinje 17. Novosadski Jazz festival

Večeras počinje 17. Novosadski Jazz festival

Duško Gojković & Big Band RTSU Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu će se, baš kao i proteklih godina održati Novosadski Jazz festival. Događaj će trajati tri dana, od 12. do 14. novembra.

Prvog dana Novosadskog džez festivala srpskoj publici će se predstaviti turska pijanistkinja Selen Gülün, nakon koje će publiku zabavljati Duško Gojković & Big Band RTS-a. Za kraj prvog dana, svoj nastup će održati američki džez pijanista, Joey Calderazzo.

Italijanska džez pevačica Carla Marcotulli i pijanistkinja i pevačica Miona Deler Babić započeće drugi dan ovog festivala svojim dinamičnim duom. To veče će takođe nastupiti i The East-West European Jazz Orchestra, kao i portugalski duo Maria João Pires i Mário João Laginha.

Poslednji dan festivala otpočeće nastupima Sandre Klemm & Adam’s Familly nakon koje će Mark Turner Quartet, na čelu sa poznatim američkim džez saksofonistom, pružiti publici potpuni užitak. Kao poslednja izvedba slede američki vokalista Kevin Mahogany u pratnji bubnjeva Gaspera Bertoncelja i saksofona Tonyja Lakatosa čime će se završiti ovogodišnji dzez festival.

Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara, dok je komplet 2000 dinara. Ulaznice su u pretprodaji od 11 do 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu, na blagajni Festivala.