16. po redu Viva La Pola! donosi legendarni njujorški sastav Agnostic Front

Iz srca New Yorka, kao headlineri, na ovogodišnji – šesnaesti po redu, Viva La Pola!, koji će se održati 14. kolovoza na prostoru otvorenog dijela kompleksa kluba Uljanik, po drugi puta stižu legendarni nositelji New York hardcorea – Agnostic Front u sastavu s dvjema kultnim ikonama scene, gitaristom Vinniem Stigmom te vokalom Rogerom Miretom. Ovim nastupom, Agnostic Front će obilježiti 35 godina od izlaska kultnog debi albuma „Victim in Pain“ koji je bio i ostao inspiracija mnogim svjetskim i domaćim bendovima.

Agnostic Front je osnovan davne 1980. u New Yorku od strane gitariste Vinnieja Stigme, Diega na basu i Roba Krekusa za bubnjevima. Nakon učestalih promjena postave, 1982. na mjesto vokala dolazi Roger Miret (The Psychos), Ray Barbieri za bubnjeve, a Adam Mucci na bas, te kreću i prva diskografska ostvarenja „Victim In Pain“ 1984., “Cause of Alarm” 1986. na kojemu su surađivali s Peterom Steelom (Carnivore, kasnije Type O Negative), “Liberty and Justice For…” 1987. te “One Voice” 1992. Ujedno, ovi albumi su danas apsolutni klasici žanra.

Uz ekskluzivni pulski nastup, u sklopu “Summer Madness” turneje, Agnostic Front ovog ljeta nastupaju i na velikim europskim festivalima, a u Pulu stižu u ovom sastavu: Roger Miret – za vokalom, Vinnie Stigma – za gitarom, Mike Gallo – za basom, Craig Silverman – za gitarom te Pokey Mo – za bubnjem.

Na ovogodišnjem Viva La Pola, uz legendarne Agnostic Front nastupiti će i poznata riječka grupa Kryn te domaći Kani Bastardi – predstavnici novih snaga i budućnosti Pule.

Kryn dolaze iz Rijeke i donose vrhunsku viziju modernog metala. Prvobitna inkarnacija benda krenula je s radom 2004. okupljena pod nazivom Downfall. Stilski razvijajući se, i izlazeći iz prvobitnog death metal okruženja, bend 2008. naziv mijenja u Kryn, kada započinje era koju će pratiti svježe ideje, kombinacija teških, melodičnih rifova, duboke atmosfere koja se isprepliće s vokalnim i generalno impresivnim izvedbama. Time je postavljen temelj za zvuk koji neće biti zasnovan na oponašanju drugih bendova, robujući zadanim okvirima, već iznošenju osobnih vizija i stvaranju dobre glazbe.

Kani Bastardi su nove snage i budućnost hardcore glazbe u Puli. Krenuvši 2015., odrastajući i upijajući sve najbolje što je pulska scena kroz desetljeća gradila (KUD Idijoti, Pasmaters, Frontalni udar, Fakofbolan,…), kroz tinejdžersku dob, stvorili su opaki adrenalinski zvuk koji ih stilski postavlja u kategoriju dojmljivosti uz bok mnogim danas svjetski kultnim bendovima. 2016. snimili su EP “Demo kancone” a 2017. prvi album “Vaffanculo”.

U Puli, ulaznice u pretprodaji možete pribaviti u Caffe baru Bass, Rock baru Mimoza i klubu Uljanik, u Rijeci u Dallas Music Shopu, dok su za područje Hrvatske i drugih zemalja, ulaznice nabavljive putem entrio.hr.