-

NaslovnaVestiNajave koncerata16. po redu Viva La Pola! donosi legendarni njujorški sastav Agnostic Front

16. po redu Viva La Pola! donosi legendarni njujorški sastav Agnostic Front

Iz srca New Yorka, kao headlineri, na ovogodišnji – šesnaesti po redu, Viva La Pola!, koji će se održati 14. kolovoza na prostoru otvorenog dijela kompleksa kluba Uljanik, po drugi puta stižu legendarni nositelji New York hardcorea – Agnostic Front u sastavu s dvjema kultnim ikonama scene, gitaristom Vinniem Stigmom te vokalom Rogerom Miretom. Ovim nastupom, Agnostic Front će obilježiti 35 godina od izlaska kultnog debi albuma „Victim in Pain“ koji je bio i ostao inspiracija mnogim svjetskim i domaćim bendovima.

Agnostic Front je osnovan davne 1980. u New Yorku od strane gitariste Vinnieja Stigme, Diega na basu i Roba Krekusa za bubnjevima. Nakon učestalih promjena postave, 1982. na mjesto vokala dolazi Roger Miret (The Psychos), Ray Barbieri za bubnjeve, a Adam Mucci na bas, te kreću i prva diskografska ostvarenja „Victim In Pain“ 1984., „Cause of Alarm“ 1986. na kojemu su surađivali s Peterom Steelom (Carnivore, kasnije Type O Negative), „Liberty and Justice For…“ 1987. te „One Voice“ 1992. Ujedno, ovi albumi su danas apsolutni klasici žanra.

Uz ekskluzivni pulski nastup, u sklopu “Summer Madness” turneje, Agnostic Front ovog ljeta nastupaju i na velikim europskim festivalima, a u Pulu stižu u ovom sastavu: Roger Miret – za vokalom, Vinnie Stigma – za gitarom, Mike Gallo – za basom, Craig Silverman – za gitarom te Pokey Mo – za bubnjem.

Na ovogodišnjem Viva La Pola, uz legendarne Agnostic Front nastupiti će i poznata riječka grupa Kryn te domaći Kani Bastardi – predstavnici novih snaga i budućnosti Pule.

Kryn dolaze iz Rijeke i donose vrhunsku viziju modernog metala. Prvobitna inkarnacija benda krenula je s radom 2004. okupljena pod nazivom Downfall. Stilski razvijajući se, i izlazeći iz prvobitnog death metal okruženja, bend 2008. naziv mijenja u Kryn, kada započinje era koju će pratiti svježe ideje, kombinacija teških, melodičnih rifova, duboke atmosfere koja se isprepliće s vokalnim i generalno impresivnim izvedbama. Time je postavljen temelj za zvuk koji neće biti zasnovan na oponašanju drugih bendova, robujući zadanim okvirima, već iznošenju osobnih vizija i stvaranju dobre glazbe.

Kani Bastardi su nove snage i budućnost hardcore glazbe u Puli. Krenuvši 2015., odrastajući i upijajući sve najbolje što je pulska scena kroz desetljeća gradila (KUD Idijoti, Pasmaters, Frontalni udar, Fakofbolan,…), kroz tinejdžersku dob, stvorili su opaki adrenalinski zvuk koji ih stilski postavlja u kategoriju dojmljivosti uz bok mnogim danas svjetski kultnim bendovima. 2016. snimili su EP „Demo kancone“ a 2017. prvi album „Vaffanculo“.

U Puli, ulaznice u pretprodaji možete pribaviti u Caffe baru Bass, Rock baru Mimoza i klubu Uljanik, u Rijeci u Dallas Music Shopu, dok su za područje Hrvatske i drugih zemalja, ulaznice nabavljive putem entrio.hr.