-

Balkanrock Live ide na odmor

2020. godina za sve ljubitelje žive svirke bila je do sada poprilično neopogodna. Zbog svetske pandemije ekstremno zaraznog virusa sva javna okupljanja otkazana su ili odložena do daljnjeg.

Kako Balkanrock redakciju čini grupa velikih zaljubljenika u muziku i posebno koncerte i doživljaj live muzike odlučili smo da pokrenemo Live stream svirke i tako da pokušamo da svima sličnim nama omogućimo da se što više približe ugođaju live svirke, kao i da bendovima damo prostor za promociju i ekspresiju.

Sada je vreme za odmor. Tokom vrućih letnjih meseci pravimo pauzu u ovim Live stream nastupima nakon 10 odličnih svirki. Želimo da se zahvalimo bendovima Paper Animals, VHS Stereo, The Petting Blues Band, Bilbord, Draga Mrvoš Mott, Dago, Hatter Matter, Frank Magnolia, Fipa i The Coil koji su bili na visini zadatka i omogućili nam da na malim, ili malo većim ekranima uživamo u njihovim fantastičnim izvođenjima. Iako su dominirale akustične gitare i svedeniji aranžmani svaki od bendova preskočio je barijeru nedostatka publike u prostoriji i na veoma opušten i topao način izneo svoj senzibilete i poruku kroz digitalni nastup. Veliko hvala i publici koja je svake nedelje pratila ove fenomenalne nastupe, koja je komentarisala, postavljala pitanja i podsticala ove muzičare da se osećaju kao da nastupaju pred publikom, a ne u svojoj sobi sa kamerom i mikrofonom. Sve njihove nastupe možete nači na našoj Facebook stranici.

Nažalost, prognoze su takve da nećemo skoro skakati u klubovima uz dobar zvuk, tako da nas možete očekivati opet u ovoj organizaciji i ovom aranžmanu nakon letnje pauze. Pozivamo sve muzičare, ali i ljubitelje muzike da nam se jave i priključe u sledećoj sezoni Balkanrock Live svirki.

Vidimo se na jesen!