-

Artan Lili objavio novi video-singl na kom gostuje Nikola Vranjković

Artan Lili Zadužbina Milana Mladenovića Bitef Art Cafe Beograd fotografije galerijaOtrov” je ime najnovijeg singla i spota grupe Artan Lili, a kao gost u pesmi se pojavljuje Nikola Vranjković.

Video je snimila Romana Slačala a audio produkciju potpisuju Nikola Vranjković, Ivan Petrović i Marko Benini.

“Novi singl smo uradili zajedno sa našim velikim prijateljem, kolegom, saborcem i muzičkom zvezdom Nikolom Vranjkovićem. Ponovo smo uradili nešto drugačije od očekivanog i izuzetno smo zadovoljni kako sve zajedno zvuči i izgleda ! Verujem da je tema izuzetno zanimljiva i da je baš ovo doba godine- pravi tajming za jednu ovakvu pesmu,” kaže Bojan Slačala, frontmen grupe Artan Lili.

“Bilo je pravo uživanje raditi sa Artanima na novom materijalu, u svim fazama ovog procesa; bilo da smo snimali i miksovali zvuk (u studiju, stanu ili vikendici), bilo da smo usaglašavali tekst i druge detalje u vezi sa pesmom i spotom,“ kaže Nikola Vranjković, muzičar, tekstopisac, kompozitor, producent i gitarista i dodaje: „Artan Lili su jedna od retkih grupa sa ovih prostora koja zna šta radi.”

„Otrov“ je osmi singl sa predstojećeg studijskog albuma “III” grupe Artan Lili, koji će kao i prethodna dva, biti zajedničko izdanje PGP RTS-a i Jugoton Kroacija Rekords-a.

Nakon singlova „Maca“, „Priča“, „Oud“, „Foliram“, „Pedana“, „Rokenrol posle rokenrola“, „Geler“ i najnovije „Otrov“, ostale pesme i spotove sa gostima koje će svoje mesto naći na trećem albumu, grupa će predstaviti uskoro.

Nakon turneje povodom obeležavanja desetogodišnjice grupe, koju su započeli ove jeseni velikim koncertima u Beogradu i Zagrebu a nastavili širom regiona, Artan Lili na radost publike najavljuju nastavak koncertih aktivnosti širom Srbije i regiona.