-

NaslovnaReportažeZvuk klivlendskog hardcora napokon u Srbiji - Integrity u Novom Sadu

Zvuk klivlendskog hardcora napokon u Srbiji – Integrity u Novom Sadu

Integrity SKCNS Fabrika Novi Sad
Integrity; foto: Hristina Panić

U prostoru SKCNS Fabrike u utorak se orio tvrd hardcore zvuk, Integrity nam je doneo snažnu američku energiju i priredio koncert za pamćenje.

Bez previše kašnjenja, prvi su na binu izašli momci iz somborskog benda Pestarzt. Svirka je trajala oko dvadeset minuta, a odsvirali su petnaestak pesama među kojima su i „Fist of Anger„, „Salvation“ i „Positive Shit„. Koncert su zatvorili numerom „We Were Pestarzt„. Iako su ljudi tek počeli da pristižu ili su se još sastajali ispred, ovaj bend je svojom energijom napravio dobru uvertiru i zagrejao atmosferu za ono što sledi.

All Except One SKCNS Fabrika Novi Sad
All Except One

Nakon njih binu preuzima zrenjaninski bend All Except One. Iako dolaze iz manjeg grada, ovi momci su poznati hardcore sceni. Sada već u solidno popunjenoj Fabrici polako dolazi do usijanja, počinju šutke i publika spremno dočekuje sledeći nastup. Već sa početkom izvođenja druge pesme „Untainted“ masa počinje da peva zajedno sa bendom. Nakon toga se nižu pesme „True Feelings Remain“ i „United Fury“ koje publika energično prihvata. Svoj nastup završavaju numerom „Eutanazijski san“ na kojoj su ljubitelji ovog benda preuzeli mikrofon i  zajedno gromoglasno pevali. Za drugi deo nastupa su izabrali malo mračnije numere što se pokazalo kao odlična uvertira za zvezde večeri. Sve je bilo spremno da na binu konačno izađu legende, u publici vlada euforija i uzbuđenost.

Integrity SKCNS Fabrika Novi Sad
Integrity

Trebalo je oko pola sata da muzičari i tonac nameste zvuk, ali u 23:15 došlo je vreme za dugoiščekivani Integrity. Na binu su prvo izašli muzičari, da bi se sa prvim zvucima semplova pojavio i pevač Dwid Hellion. Set su otpočeli numerom „Vocal Test“ kojom otvaraju nastupe već duže vreme. Nakon toga sviraju još dve numere sa istog albuma, „Hollow“ i „Psywarfare„. Dwid se obratio publici i podsetio kako im je trebalo 25 godina da konačno dođu do Srbije. Repertoar se sastojao većinom od numera sa prvih triju albuma, od novijih su zasvirali  „Scorched Earth“ i „Sons of Satan“ koja je inače obrada belgijskog sastava Vermapyre.

Treba napomenuti da su publiku činili pravi fanovi ovog benda, dobar deo je došao iz Beograda ili drugih okolnih gradova. Iako je prostor delimično skučen i bilo je toplo i zagušljivo, to nije sprečilo masovno skakakanje, šutke i stejdždajving.

Integrity nastavlja da niže svoje klasike poput „Judgement Day„, „Harder They Fall“ , „Darkness„, kojima su podsetili publiku na svoj kultni prvenac „Those Who Fear Tomorrow„. Opšti haos nastaje sa početkom pesme „Sistem Overload„, publika je gromoglasno ispratila svaku pesmu.

Integrity SKCNS Fabrika Novi Sad
Za pretposlednju numeru odabrali su jedan od največih hitova, „Micha„, koju je publika pevala jače nego sam Dwid, a za sam kraj „Jagged Visions of True Destiny„. Nakon toga sišli su u publiku koja ih je ispratila ovacijama i zatim su se ponovo popeli na bis i odvirali „Hybrid Moments“ koja je u originalu pesma grupe Misfits. I oko 00:15 beše stvarno kraj.

Članovi benda su nakon toga ponovo sišli u publiku i sa osmehom na licu popričali i slikali se sa svim fanovima, veoma druželjubivo su delili potpise i zagrljaje. Na Dwidu se videlo uzbuđenje što su napokon zasvirali kod nas i nije mogao da sakrije oduševljenje, podjednako kao i publika. Svi su Fabriku napuštali sa osmehom na licu i zadovoljni, Integrity je prevazišao očekivanja, koncert koji je vredelo toliko čekati. Nadamo se da do sledećeg susreta nećemo morati toliko da čekamo.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Integrity SKCNS Fabrika Novi Sad