-

Zoster u Novom Sadu: Srce uzavrelo

Zoster
Foto: Nemanja Đorđević

Više od pet godina grupa Zoster nije gostovala u Novom Sadu. Uzevši to u obzir, ne čudi podatak da su karte za koncert bile rasprodate nedeljama unazad. Publika koja se uželela da čuje pesme omiljenog benda, do maksimuma je ispunila omladinski klub CK13. A bend joj je uzvratio na najbolji mogući način.

ZosterDugo očekivani nastup Zoster je započeo pesmom „Sve čega nema“ i od samog starta se moglo naslutiti da će ovo biti koncert za pamćenje. Već posle prve pesme usledile su duge i glasne ovacije, tek da im posetioci stave do znanja koliko su im zaista falili. Mostarski bend objavio je ove godine album „Srce uzavrelo“ pa su nas počastili pesmom „Gavrilo“ sa pomenutog albuma, a po reakcijama publike, može se reći da već sada predstavlja veliki hit. Ređali su se „Policija“, „Budi svoj“, „Imači kada“, a publika je horski pevala bukvalno svaki stih. Klub je bio ispunjen iskrenim i tvrdokornim fanovima, tako da to uopšte ne predstavlja iznenađenje. Dobre vibracije sa bine bend je preneo na sve prisutne. Frontmen, alfa i omega benda, Mario Knezović nije krio oduševljenje zbog reakcija publike. Tokom izvođenja numere „Utopija“ gotovo da je uspeo da sve nas prenese na neko savršeno mesto. Potpomognuti gitaristom Atillom posetioci su otpevali rođendansku „Happy Birthday“ pevaču Mariju, a ovaj, kao da to nije očekivao i samo zbunjeno prokomentarisao „Ma, j*** rođendan, evo vam pesme“.

ZosterNakon toga usledila je „Na kamenu“, dok je „Skakavac“ podstakla prisutne još više na đuskanje. Završni set regularnog dela koncerta bio je rezervisan za najveće hitove benda. Fanovi su svi kao jedan pevali „Ko je jamio“, „Izbeglica“, „Bezbolnim palicama“ i „pesmu na svahiliju, bratskom jeziku“ – „Banana stejt“. Posle pesme „Američki film“ i uz reči zahvalnosti, grupa se povlači sa bine. Međutim, pauza je bila kratkog daha i uz glasno skandiranje prisutnih, bend se vraća na bis.

Kako bi se odužili gradu koji ih je ugostio, bis su započeli pesmom najavljenu kao omaž grupi Laboratorija zvuka na opšte oduševljenje svih prisutnih. Nakon toga usledili su „Zijeva im se“ i „Iz pičke sam materine“ koje je otpevana zajedničkim snagama benda i svih prisutnih.

Svi oni koji su uspeli da dođu do karata na vreme, sinoć su bili svedoci jednog od najboljih koncerata Zostera. To je potvrdio i Mario rekavši da kada ga budu pitali za najbolji nastup, da će mu sinoćni prvi pasti na um. Oni koji nisu uspeli da nabave kartu, neka ne očajavaju. Zoster se vraća u nedelju u Novi Sad, pa, eto im prilike za popravni.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Zoster