-

Znojavi Jelen pivo live

The FallSinoć od 19 časova i 30 minuta, vrata Studenskog kulturnog centra su otvorena i počeo je četvrti po redu Jelen pivo live festival. Gde je počeo prvi, tu je i nastavljen i četvrti, u velikoj sali SKCa. Organizatori su možda nisu predvideli jednu sitnicu kako bi festival bio u potpunosti uspešan, a to je samo nedostatak kiseonika.

Na samom ulazu se videlo da će unutar sale biti nesnosne gužve. Gomila ljudi je već u 21h popunila sav prostor u SKCu. Samo otvaranje festival pripalo je beogradskom sastavu ŽeneKese. Nakon njih Kanda Kodža i Nebojša su zagrejali publiku starim i novim stvarima i potrudili se da Džo Spensera dočeka krcata sala. Prvo strano ime festivala Spenserov novi sastav Heavy Trash koji je ispunio sva očekivanja i priredio publici pravi bluz ugođaj. Težak vazduh u sali nije ometao ni zvezde post punka, The Fall na čelu sa haotičnim Mark E. Smitom. Mark je za vreme nastupa ležerno podešavao zvuk muzičarima, pevao na dva mikrofona istovremeno, pustao sa vokmena bek vokale, i na samom kraju nastup završio iz bekstejdža. Finiš večeri u velikoj sceni pripao je novosadskom bendu Obojeni Program koji je imao možda i najupečatljivi nastup. Provereni hitovi, horsko pevanje, kao i skakanje u publici nisu izostali. Kebra je između pesama delio i po koje savete publici tipa „Vi bi ste želeli da živite u među nama, a ne u među vas“. Posle sat vremena energične svirke, zahvalivši se publici, nastup su lagano priveli kraju.

Za sve to vreme u Livingrumu, tj. na takozvanoj „maloj sceni“ (koja je imala čak dva klima uređaja) vrlo zapažene nastupe su imali novosadski Trance Balkan Desorganisation, Popečitelji kao i sastav koji je zatvorio prvo veče Jelen Pivo Live festivala, a to je bila Euforija. Popečitelji su bili jedini sastav koji je skroz napunio Livingrum i jedini koji je na poziv publike imao improvizovani bis. Moram da napomenem da je zvuk u Livingrumu bio čistiji i bolji za razliku od velike scene.

Sve u svemu, i vrapcima je jasno da je festival morao da se održi na otvorenom. Prevelike vrućine nas očekuju i večeras uz Echo & The Bunnymena kao i The Rakes.