-

Zlokobni luna park u „Festu“

_DSC0209
Salvation Zer0

Sinoć je u beogradskom klubu „Fest“ nastupio po prvi put bend Salvation Zer0, promovišući svoj album „Abusement Park„. Kao podrška su nastupili bendovi Downscript i Blackberry Society, sastavi koji uspešno izvode pesme System of a Downa, odnosno Black Label Societya.

Svirka je počela nešto posle 22 časa sa Downscriptom na sceni. Mladi bend je publici prikazao širok dijapazon pesama S.O.A.Da sa zanimljivim akcentom na prvom albumu. Stav i snaga su konstantno bili prisutni. Bilo je vrlo osvežavajuće čuti „Soil“, „Hypnotize“, kao i „Suggestions“. Svakako da su bili prisutni hitovi „Toxicity“, „Chop Suey“, „B.Y.O.B.“ na koje su posetioci gromoglasno reagovali.

Po završetku mladih „Downovaca“, na binu su se popeli Salvation Zer0. Nastup je započet introom „U Tem Somboru“ kojim album i počinje. Bend je tokom jednočasovnog nastupa odsvirao čitav album, kao i nekoliko novih pesama, među kojima su dve bile na srpskom („Četiri Ruže“ i „Ukleto Leto„, kojom je okončan nastup). Zvuk benda je varirao od početnih atmosferičnih i baladnih pesama poput „Days of Frost“ i „Take Me Away„,

preko etno – prog rock momenata na „Sarcasis Catarsis“ i „Cyniclinical“ do modernih metal numera, „Salvation Zer0“ i „No Good Friends, Only Decent Enemies„. Faith No More uticaji su neosporni, ali je primetan i aktivno prisutni Lamb of God/Dimmu Borgir zvuk u kombinaciji sa Mr. Bungle džezi zvucima. Nastup je odsviran tehnički uredno i bio je više svirački orijentisan u odnosu na neke druge koji su imali teatraliniji pristup.

Nakon „Zerovaca“, došli su na red i momci iz „Blackberry Society“. Fanovi Zakka Wyldea su imali šta da čuju, bend je pokazao da ima snažan zvuk, zapravo i mnogo gitarski snažniji negoli sam Black Label Society. „Fire it Up“ je naterao publiku da peva tokom čitave pesme. „Bleed for Me“ je gitarski duo fantastično odsvirao i uz moćan zvuk dao utisak kao da se radi o nastupu u „Areni“. U jednom momentu bend se obratio i opusu Pantere, od kojih je odsviran klasik „Cowboys from Hell“. Nastup je propraćen i zamenom bubnjara tokom seta. Mnogo alkohola, mnogo agresivnog teksaškog zvuka, jednočasovnog zvučnog napada na publiku. Vrlo zadovoljavajuće.

Svirka je okončana u 01:30 sa zadovoljnim licima svih iz publike. S obzirom da je u pitanju četvrtak i da se nije očekivala velika poseta, Salvation Zer0 je pristojno napustio zemunsko područje sa željom da se uskoro vrati nazad. Ko bude u prilici, trebalo bi da „uhvati“ bend tokom jesenjih nastupa u klubu „Gan“, 14. novembra i klubu „Danguba“, 12. decembra.